Umro je Tom Petty

Legendarni rock glazbenik umro je sa 66 godina.

Tom Petty (Foto: Wikipedia)
Tom Petty (Foto: Wikipedia)

Tom Petty bio je hitno je prevežen u bolnicu nakon što je sinoć u nedjelju navečer pronađen bez svijesti u svom domu u Malibuu. Nije disao i imao je srčani zastoj jer mu tim hitne pomoći nije mogao pronaći puls, te je hospitaliziran na intenzivnom odjelu u UCLA Santa Monica bolnici. No njegovo srce nije izdržalo. Umro je sa 66 godina, gotovo pred svoj 67. rođendan.

Tom Petty rođen je u Gainesvilleu, Florida, 20. listopada 1950. godine. Bio je američki je kantautor i gitarist. Osim kao uspješan solo-izvođač, Petty je poznat i kao član nekadašnje supergrupe Traveling Wilburys, koju su uz njega sačinjavali George Harrison, Jeff Lynne, Bob Dylan i Roy Orbison. Također je bio član skupina Mudcrutch te Tom Petty and the Heartbreakers.

Također se bavio i glumom na televiziji (posuđivao je glas u popularnoj animiranoj seriji “King of the Hill”) i filmu (Poštar Kevina Costnera), kao što je na SiriusXM kanalu bio angažiran na Tom Petty Radiju na kojem je posebno bio popularna emisija “Tom Talks to Cool People” u kojoj je primjerice intervjuirao Mickyja Dolenza iz Monkeesa i Andrew Loog Oldham, bivšeg menadžera Rolling Stonesa.

Poznat je po evergrinima “Freefalin'”, “Learning To Fly”, “Into the Great Wide Open”, “American Girl”, “Stop Draggin’ My Heart Around”, “Breakdown”, “Listen to Her Heart”, “Runnin’ Down a Dream”…

Godine 2002. on i Heartbreakers primljeni su u Rock and roll kuću slavnih.

Posljednji koncert održao je prošlog ponedjeljka u sklopu tri uzastopno rasprodana nastupa na Hollywood Bowlu na obljetničkoj turneji na kojoj je sa svojim Hearbreakersima proslavljao 40 godina zajedničkog rada.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh