Umro je Ray Thomas, flautist, pjevač i jedan od osnivača grupe Moody Blues

Glazbenik je iznenada preminuo u 77. godini u svom domu u Surreyu u Engleskoj.

Ray Thomas i Moody Blues (Foto: Wikipedia)

Thomasova izdavačka kuća Esoteric Recordings/Cherry Red Records potvrdila je jučer glazbenikovu smrt. Uzrok smrti nije naveden. “Šokirani smo nenadanim odlaskom. Nedostajat će nam njegova toplina, humor i ljudskost”, napisali su iz izdavačke kuće i dodali: “Bila je privilegija poznavati ga i raditi s njim. Naša sućut usmjerena je u ovom trenutku njegovoj obitelji i supruzi Lee.”

Ray Thomas i klavijaturist Mike Pinder osnovali su legendarnu grupu Moody Blues 1964. nakon raspada sastava El Riot. Pridružili su im se bubnjar Graeme Edge, gitarist Denny Laine i basist Clint Warwick. Ta postava objavila je hit “Go Now” i LP “The Magnificent Moodies” naredne 1965., a Thomas je na njemu otpjevao obradu Gershiwnove “It Ain’t Necessarily So”.

Thomas je učestvovao u radu svakog albuma grupe sve do umirovljenja 2002. godine kada se povukao zbog niza zdravstvenih problema. Godine 2013. obznanio je kako boluje od neoperabilnog raka prostate i kojeg je na remisiji držao terapijama koje je primao do kraja života.

U prosincu je Rock and roll kuća slavnih najavila kako će Moody Blues biti primljeni kao dio Klase 2018.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh