Umro je Charles Bradley

U 69. godini umro je američki soul pjevač.

Charles Bradley (Foto: Wikipedia)
Charles Bradley (Foto: Wikipedia)

“S teškom boli u srcu javljamo da je umro Charles Bradley”, napisano je na službenoj Facebook stranici pjevača. “Hvala vam za vaše pozitivne misli i molitve upućene njemu u teškim trenucima”, stoji u nastavku.

Charels Bradley umro je od posljedica raka jetre. prije dva tjedna otkazao je sve koncerte planirane jesensek turneje obznanivši da se opet bori s teškom bolesti. “Kad se vratim, vratit ću se jači i s božjom ljubavi’, izjavio je tada. Soul pjevaču je prošle jeseni otkriven rak u trbuhu, nakon čega je krenuo na terapiju, izliječio se i opet se posvetio glazbi, međutim na pretragama su mu pronađene stanice raka u jetri, te je morao opet krenuti na liječenje.

Bradley koji je karijeru započeo u 1960-ima, 2016. godine objavio je hvaljeni i priznati album “Changes” koji mu i po pitanju karijere promijenio život. Uspjeh u šezdesetima mu je izmakao, a većinu života se borio sa siromaštvom i nezaposlenošću dok je lutao SAD-om u potrazi za poslom. Sreća se preokrenula u njegovu korist nakon što se povezao s Gabrielom Rothom, suosnivačem Daptone Recordsa, i producentom Tomom Brenneckom. Album “No Time For Dreaming” objavio je 2011. godine u svojoj 63. godini.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh