Stray Cats Briana Setzera ponovno se okupljaju

Kultna rockabilly grupa Stray Cats okuplja se zbog koncertnog nastupa u Las Vegasu nakon 10 godina.

Stray Cats (Foto: Wikipedia)

Još uvijek utjecajna i za mnoge poklonike žanra nikad prežaljena grupa Stray Cats koju je predvodio gitarist i pjevač Brian Setzer okuplja se kako bi nakon više od deset godina od posljednjeg reuniona nastupila kao headliner Viva Las Vegas Rockabilly Weekenda, koji će se održati 21. travnja ove godine.

Stray Cats su od osnivanja 1979. objavili deset albuma među kojima je najveći komercijalni uspjeh postigao “Built For Speed” iz 1982. na kojem se nalaze, sad već, evergrini “Stray Cat Strut” i “Rock This Town”, koje se u Rock and roll kući slavnih u Clevelandu nalaze na listi pjesama koje su ‘pomogle u oblikovanju rock and rolla’.

Posljednji reunion grupe dogodio se 2004. godine kad su snimili live album “Rumble in Brixton”.

Inače, svi članovi grupe su itekako aktivni u glazbi. Brian Setzer i dalje neumorno vodi uspješan The Brian Setzer Orchestra. Slim Jim je svirao s pokojnim Lemmyjem Kilmisterom iz Motörheada u njegovom usputnom projektu The Head Cat, dok je Lee Rocker odabrao studijski rad i do sada surađivao s imenima kao što su George Harrison, Ringo Starr, Keith Richards i Willie Nelson.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh