Sigur Rós najavili pregršt limitiranih vinilnih izdanja, a Jónsi Birgisson album svojih neobjavljenih pjesama

Povod diskografskoj akciji benda je islandski festival Norður og Niður koji će se održati u prosincu.

Jónsi Birgisson (Foto: Samir Cerić Kovačević)
Jónsi Birgisson (Foto: Samir Cerić Kovačević)

Sigur Rós najavom islandskog Norður og Niður festivala koji će se održati od 27. do 30. prosinca u Reykjaviku žele nagraditi svoje obožavatelje pregrštom limitiranih vinilnih albuma koji će se prodavati na festivalu, a potom i na njihovom web dućanu.

Svako limitirano izdanje imat će 100 primjeraka ručno napravljenih omota. Jedno od njih je “Frakkur 2000-2004”, kompilacija neobjavljenih solo elektronskih uradaka pjevača Jónsija Birgissona. I taj album će biti zapakiran u omote koji će biti ručno izrađeni na licu mjesta, za što će se pobrinuti islandska umjetnica Sigga Björg Sigurðardóttir.

Među ostalim izdanjima će se naći i novi album do sada neobjavljenog materijala Alexa Somersa, dugogodišnjeg producenta i suradnika Sigur Rós, kao i “Liminal Remixes”, kolekcija ekstraordinarnih ambijentalnih verzija nekih od klasika grupe na kojima su radili Somers, Jónsi i kompozitor Paul Corley.

Uz to Jónsijev i Somersov EP “All Animals” će po prvi put biti otisnut na vinilu, dok će bend na “Route One” albumu objediniti glazbene momente njihovog 24-satnog “Slow TV” događaja iz 2016. godine.

Kao najavu “Frakkur 2000-2004” albuma, Jónsi je objavio uvodnu pjesmu “Frakkur”.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh