Luke Black predstavio se debitanskim EP-ijem ‘Thorns’

Talentirani 23-godišnjak Luke Black i novo lice regionalne glazbene scene predstavlja svoje debitantsko EP izdanje, naziva ‘Thorns’, pod okriljem Universal Music etikete.

 

Luke Black 'Thorns'
Luke Black ‘Thorns’

Luke Black, pravog imena Luka Ivanović, upravo s “Thorns” EP izdanjem na jednom mjestu sažima svojih prvih 10 godina stvaranja glazbe, a novi materijal nastavlja se na zamijećene singlove “D-Generation”, “Holding On To Love” i prateće remikseve.

“Thorns” EP prikaz je Lukeovog eklektičnog i drugačijeg pristupa glazbi. Izdanje donosi ukupno šest pjesama, među kojima su i već predstavljeni i spomenuti singlovi “D-Generation” i “Holding On To Love”, naslovna “Thorns”, koja otvara izdanje te pjesme “Gypsy”, “Princess Saint Laurent” i “White Line”. Produkcijom EP-a se uz Lukea bavio Tomislav Milenković , a pjesme su snimane u beogradskom Gruvlend studiju.

Uz glazbeno stvaralaštvo, Lukeova strast prema modi i dizajnu također utječu na njegov umjetnički razvoj, gdje u svakom koraku stvaranja svoju glazbu nastoji prikazati vodeći računa i o detaljima njenog vizualnog prikaza. Upravo je zato na dizajnu EP izdanja Luke radio s mladim fotografom iz Subotice, umjetničkog imena Vasso , čiji rad je prikazan i u međunarodnom Vogue online-izdanju. Prepoznatljiva maska, koja polako postaje njegov zaštitni znak i već je prikazana na gotovo svim promotivnim fotografijama, kao i u pratećim videospotovima, unikatno je djelo međunarodno priznatog bosanskog dizajnera Aleksandra Saše Škorića , koji djeluje pod imenom Sasa Masks .

“Jako mi je važno raditi s kreativnim i interesantnim osobama, ne samo iz Srbije, već iz čitave balkanske regije. Čitava regija prepuna je inspirativnih i kreativnih individua i sa svima želim surađivati. Upravo me oni potiču da budem što bolji i kvalitetniji “, objašnjava Luke Black.

Luke Black je do sada ostvario nekolicinu zamijećenih uspjeha i priznanja, što lokalnih i regionalnih, tako i međunarodnih. Upravo je on prvo glazbeno ime iz naše regije koje je nedavno predstavljeno u sklopu globalnog Instagram @music projekta , dok su se njegovi singlovi zavrtili i na radijskim stanicama Teez’FM (Francuska) i This Is Electric (Velika Britanija). Priznanja stižu i od strane regionalnih medija, koji ga nazivaju ‘glasnogovornikom njegove d-generacije’ te mu predviđaju izniman svjetski uspjeh.

Uoči objave “Thorns” EP izdanja Luke Black radi na svojoj koncertnoj izvedbi. Sljedeći nastup će biti ujedno i njegov prvi nastup izvan domovine – 3. listopada će se predstaviti u sklopu austrijskog Waves Vienna festivala , a samo dva dana kasnije stiže i pred hrvatsku publiku – 5. listopada nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture, kao predgrupa skupine Lust For Youth .

“Thorns” EP je objavljen 18. rujna, a osim u digitalnom obliku, u Hrvatskoj je dostupan i u fizičkom izdanju.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh