Living Colour nakon osam godina objavili novi studijski album ‘Shade’

Album koji su pratila brojna odlaganja objave konačno je ugledao svjetlo dana.

Living Colour 'Shade'
Living Colour ‘Shade’

Pjevač Corey Glover je godinu dana nakon objave preposljednjeg studijskog album “The Chair In The Doorway” (2009.) najavljivao kako će predstojeći album biti nešto sasvim novo. Gitaris Vernon Reid je kroz 2011. i 2012. govorio da album samo što nije zgotovljen, a 30. lipnja 2014. “Shade” je bio najavljen za jesen, što se tada nije dogodilo.

Odgađanje se dogodilo i 2015. i 2016., a Glover je pojasnio kako se snimanje otegnulo na četiri godine zbog problema s menadžerima, diskografima i rokovima, tako da je “Shade” objavljen ovog rujna za Megaforce Records.

Kako Vernon Reid objašnjava, album je rođen tijekom jednog nastupa u Apollo Theateru gdje je Living Colour bio jedan od gostujućih sastava u sklopu proslave nasljeđa oca bluesa Roberta Johnsona. Svi članovi benda su tog trenutka osjetili moć bluesa u sebi i nisu se mogli othrvati mišlju da snime blues albuma. “Mi smo ljudi asfalta gledano s druge strane i bilo nam je nekako neprirodno da krenemo u snimanje blues albuma, ali nismo mogli izbaciti blues iz sebe”, pojasnio je Vernon Reid za Rolling Stone, ali je kazao kako se kompromisno riješenje pojavilo samo po sebi jer su željeli oživjeti ono što blues govori na način kako Living Colour interpretiraju glazbu.

“Shade” je tako dekonstrukcija bluesa na Living Colour način, kao što je istovremeno i istraživanje same forme u puno aspekata kroz tekstove koji se tiču sadašnjice. Tako obrada Johnsonove “Preachin’ Blues” izvedena u maniri teškometalnog rocka ocrtava obrise upravo započete Trumpove ere, kao što i obrada “Who Shot Ya?” Notorious B.I.G.-a provokativnim videom ukazuje na brojna stradanja crne populacije od policijskih metaka.

“Premalo u današnje vrijeme govorimo o osjećajima. Činjenica je da smo nesposobni spojiti se sa svojim osjećajima vodi do puno loših stvari koje se događaju. Sve su to slagalice iste slike”, izjavio je Vernon Reid objašnjavajući društveni angažman u izričaju Living Colour koji je i na ovom album pun kriticizma.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh