Kojoti nakon 17 godina ponovno ušli u studio i snimili tri nove pjesme

Prvi singl očekuje se već sljedeći tjedan.

Kojoti u studiju G.I.S. u Jelušićima, nedaleko od Rijeke
Kojoti u studiju G.I.S. u Jelušićima, nedaleko od Rijeke

Cijela se priča odlično zakotrljala nakon povratka Kojota na scenu na festivalu Brijačnica nakon čega je uslijedila ljetna turneja. Stara je kemija ponovno profukcionirala pa je sve vodilo k tome da se četvorka ponovno, nakon sedamnaest godina, zatvori u studio u kojem su počekom ovoga tjedna završili tri nove pjesme od kojih će prva publici biti predstavljena već sljedeći tjedan, a nedugo potom bit će izbačena i druga.

Nakon što nove pjesme budu puštene u ”život”, Kojoti će objaviti luksuzni box- set “Dragocjeno raskošno i blistavo” te će 9. prosinca u Tvornici Kulture održati prvi, samostalni zagrebački koncert.

“Dragocjeno raskošno i blistavo” bit će objavljen u izdanju Dancing Beara, a sadržavat će njihova tri dosadašnja studijska albuma ”Kojoti”, ”Halucinacija” i ”Sex Disco Kung Fu” te bonus materijale i dvije nove pjesme.

Kojoti u studiju G.I.S. u Jelušićima, nedaleko od Rijeke
Kojoti u studiju G.I.S. u Jelušićima, nedaleko od Rijeke

Nove pjesme Kojota snimljene su u studiju G.I.S. u Jelušićima, nedaleko od Rijeke pod paskom snimatelja i producenta Mateja Zeca, a o samom snimanju za Novi list osnivač, autor i gitarist benda Davor Viduka je rekao: ‘Tu u studiju G.I.S. snimamo tri nove pjesme. Znakovito je da smo blizu Rešetara gdje smo prije 20 godina s Denykenom snimili zadnji album “Sex Disco Kung Fu”. Od ove tri pjesme jednu ćemo izabrati za prvi singl, a onda ćemo parcijalno izdavati i ostale singlove i snimati tri po tri pjesme dok ne dođemo do albuma. Nećemo vam još otkriti imena pjesama jer još nismo odlučili koja će biti prvi singl. Box će biti objavljen uoči koncerta u Tvornici.”

Njemu i ostatku benda, pjevaču Alenu Marinu, basistu Vanji Marinu i bubnjaru Bobi Grujičiću koji Kojote čini jednom četvrtinom riječkim bendom, na snimanju novih pjesama u studiju G.I.S. pridružili su se i gosti: bubnjar Leo Rumora, ovog puta u ulozi vokala, pjevačica Iva Močibob i Vedran Križan na klavijaturama. Instrumentalnu i vokalnu podršku bendu u novim pjesmama daje i virovitički multiinstrumentalist Danko Krznarić.

”Mateja Zeca znamo dugo godina. Nedavno smo se sreli na Harteri gdje smo svirali, ja sam taman tražio studio gdje bismo mogli snimati i onda sam rekao: Zašto ne bismo snimali kod njega? Tu je snimalo puno bendova, odlična je atmosfera, maknuli smo se iz Zagreba i super nam je”, dodao je Viduka.

Nove pjesme Kojota, nisu izvučene iz ladice, već su posve nove. Glazbu potpisuje Viduka, a u tekstovima mu je, kao i nekad, asistirao pjevač Alen Marin.

“U Kojotima sviraju isti ljudi kao i prije, ali danas je 2017. pa sukladno tome nećemo raditi pjesme jednake onima koje smo radili kad smo imali 22 godine. Pjesme sam uskladio s današnjim vremenom. Sve je to rock and roll, ali u modernijoj varijanti. Nakon ove tri pjesme, za otprilike dva mjeseca, idemo snimati sljedeće tri pjesme, dok će nam za tri, četiri mjeseca biti objavljena vinilna kompilacija s najboljim pjesmama, na kojoj će biti i novih singlova. Budući da sam »vinyl freak«, bila mi je užasna želja imati vinil Kojota. To je jedini bend u kojem sam svirao, a koji nema vinil” – otkrio je Viduka.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh