Hrvatski sastav B’s FUNstallation kreće na osmodnevnu turneju po Kini

Od 22. rujna do 2. listopada ove godine B’s FUNstallation će održati osam koncerata u organizaciji Provincije Jilin i agencije Joy Titan Entertainment.

B's FUNstallation
B’s FUNstallation

Koncerti će se održavati u velikim koncertnim dvoranama i kongresnim centrima pred mnogobrojnom kineskom publikom, gdje će band prezentirati svoj autorski rad, ali i svoje aranžmane popularnih kineskih pjesama. Organizatori su poznati po ugošćavanju uglednih europskih komornih i simfonijskih orkestara, opernih ansambla, renomiranih solista i komornih sastava, ali i uglednih jazz imena. Band će održati koncerte duž cijele Kine, počevši na sjeveru u gradovima Mudanjiangu, Dalianu i Jilinu, te u središnjoj Kini u gradovima Shijiazhuangu i Nanchangu, sa zaključkom na krajnjem jugoistoku u Wuhanu i Liuzhou. Ovaj projekt su financijski pomogli Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Pula i Istarska županija. Band na turneju odlazi u sastavu: Mario Bočić, tenor saksofon, Miron Hauser, trombon, Zvonimir Bajević, truba, krilnica, Luka Žužić, klavijature, Nikola Jerković, električna bas gitara i Adriano Bernobić, bubnjevi.

Pod nazivom B’s FUNstallation (skraćenica od Baja’s) krije se šest glazbenika mlađe hrvatske jazz generacije koje je okupio trubač Zvonimir Bajević u proljeće 2012. Zajednički projekt, u kojemu je kreativno ostvarivanje u potpunosti otvoreno i poticano od strane svakog njegovog kotačića, prirodno je izrastao na dugogodišnjem zajedničkom muziciraju i prijateljevanju u okviru HGM Jazz orkestra Zagreb, a kasnije zajedničkom profesionalnom putu u Jazz orkestru HRT-a, čiji su danas većim dijelom stalni članovi.

Band je tijekom studenog 2014. snimio, a 25. svibnja 2015. promovirao svoj autorski album prvijenac “Sixto” u izdanju nezavisne izdavačke etikete Destinatio Tokyo na kojem se nalazi osam kompozicija četvorice članova sastava.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh