Loading Events
  • This event has passed.

Premijera predstave ‘Opna’ Irme Omerzo u KC Travno

19 listopad, 2018Premijera plesne predstave Opna autorice i koreografkinje Irme Omerzo održat će se 19. listopada u Kulturnom centru Travno s početkom u 20 sati. Ulaz s pozivnicom.

  • 2
    Shares
‘Opna’ (Foto: Jasenko Rasol)

U predstavi sudjeluju plesne umjetnice Filipa Bavčević, Ema Crnić i Nastasja Štefanić, dok je za glazbu i izvedbu uživo zadužen kontrabasist Roko Crnić.

Predstava smješta publiku unutar prostora scenografije dok se izvedba događa svuda oko nje. Instalaciju su kreirali arhitekt Vanja Magić te svjetski poznati i cijenjeni umjetnički kolektiv Numen koji je za svoje radove na polju konceptualne umjetnosti, scenografije, industrijskog i prostornog dizajna višestruko nagrađen.

Opna je ples o prostoru između tijela, o granicama između svjetova, o pogledima između odnosa. Opna je šuštanje i grmljavina, sjećanje prvog dodira, napunjena praznina. Opna nosi memoriju svih prostora u kojima je boravila – jednog dućana, jednog podruma, jednog bivšeg marketa koji je prije bio muzejsko skladište, jednog bivšeg kina koje je nedavno postalo dvorana, jedne bivše tvornice koja je danas prostor kulture, jednog kulturnog centra, ili možda dva. Opna je priča o promjenama u javnim prostorima, o brisanju herojskih narativa, o izgradnji novih susreta. Opna je najlon koji se transformira, scenografija od zraka, topla sintetika. Opna je ples u titrajima, vibracija kontrabasa, dodir naježene kože, pokret na granici čujnosti. Opna je granica vidljivosti, borba za opstanak, hvatanje daha. Opna je ples triju tijela, nekoliko krajolika i jednog instrumenta.

Ideja i koreografija: Irma Omerzo

Plesna izvedba: Filipa Bavčević, Ema Crnić, Nastasja Štefanić

Glazbena kompozicija i izvedba na kontrabasu: Roko Crnić

Scenografija: Numen i Vanja Magić

Dramaturgija: Jasna Jasna Žmak

Oblikovanje svjetla: Nikša Mrkonjić

Asistentica koreografkinje: Danijela Renić

Grafičko oblikovanje: Boris Greiner

Fotografije: Jasenko Rasol

Posebna potpora na probama: Lisa

Produkcija: MARMOT

Predstava je nastala u suradnji s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske, Gradskim uredom za kulturu, obrazovanje i sport grada Zagreba, Kulturnim centrom Travno, Centrom za kulturu Trešnjevka CeKaTe i Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade Pogon Jedinstvo.

Reprizna izvedba na rasporedu je 20. listopada u 20 sati. Cijena ulaznice je 40 kn, a potrebno ih je rezervirati ranije na [email protected]

  • 2
    Shares

Details

Date:
19 listopada
Time:
20:00 - 23:30
Cost:
40kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Kulturni centar Travno
Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska)
  • 2
    Shares