Loading Events
  • This event has passed.

Barcelona Gipsy balKan Orchestra u Tvornici kulture

17 svibanj, 2018Barcelona Gipsy balKan Orchestra dolazi u četvrtak 17. svibnja u zagrebačku Tvornicu kulture.

  • 11
    Shares
Barcelona Gipsy balKan Orchestra u Tvornici kulture

Barcelona Gipsy balKan Orchestra je bend koji svojim jedinstvenim zvukom i strastvenim nastupima kontinuirano oduševljava publiku i u vrlo kratkom roku postali su definitivno jedan od najutjecajnijih predstavnika nove world music scene u Europi.

Bend je osnovan 2012. u Barceloni i prvotno ime glasilo mu je Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra.

Inspirirani elementima glazbene scene Barcelone, od latino-američkih melodija, tradicionalne katalonske i srednjoistočne glazbe do elektronske jazz glazbe te fuzije rock’n’rolla i country-a BGKO stvaraju glazbu koja proizlazi iz neobičnog spoja tradicionalne Ashkenazi židovske glazbe, jazz-a, romske glazbe i tradicionalnih kao i zaboravljenih glazbenih stilova raznih regija diljem Balkana i Europe.

Postavu čini internacionalno društvo glazbenika – Srbija, Italija, Francuska, Španjolska, Grčka i Ukrajina što je i doprinijelo posebnosti glazbenog izričaja ovog benda koji je doista specifičan, graciozan i emotivan.

Nakon što su već dva puta u protekle tri godine rasprodali zagrebački klub Močvara BGKO – Barcelona Gipsy balKan Orchestra dolaze ovoga puta premijerno predstaviti, između ostalog repertoara, najnoviji album „Avo Kanto“ (ožujak 2018.) i uvjereni smo da će još jednom napraviti atmosferu za pamćenje.

Ulaznice se mogu kupiti od ponedjeljka 12.2. u Dirty Old Empire (Tratinska 18) i Rockmark (Berislavićeva 13) po cijeni: 60 kn early bird do 19.2., 70 kn od 20.2. do 16.5. i 90 kn na dan koncerta 17. svibnja.

  • 11
    Shares

Details

Date:
17 svibnja
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
60kn – 90kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Tvornica kulture
Šubićeva 2/Ljudevita Posavskog 1, Zagreb
  • 11
    Shares