Loading Events
  • This event has passed.

Afion sprema povratnički spektakl u Vintage Industrialu

8 studeni, 2018Cijenjeni i od publike voljeni bend Afion se nakon dugogodišnje pauze vraća u Zagreb. Veliki povratnički koncert održat će u četvrtak, 8. studenoga u Vintage Industrial Baru.

  • 17
    Shares
Afion (Foto: promo)

Kao jedan od povoda koncerta je i 15 godina od prvog koncerta benda koji je također bio u Zagrebu. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 60 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, a ako ih ostane na dan će koštati 75 kuna.

Afion (makedonski opijum, mak) je band koji se inspirira tradicijskom glazbom iz Hrvatske, BiH, Srbije i Makedonije i pretače je u vlastite, originalne interpretacije i kompozicije. Mnoštvo koncerata (preko 500!) u Hrvatskoj i diljem Europe, što po klubovima što na velikim festivalskim pozornicama (Bingsjö, Shetland Islands Folk Festival, INmusic Festival, Adriatico Mediterraneo, Balkan Square festival u Ohridu, Ex-Yu Rocks…), pribavilo im je kultni status i velik broj fanova. Njihove nastupe uživo krasi “akustični zvuk s energijom rock’n’roll benda” (J. Bousfield, Rough Guide to Croatia), a publiku dovodi do plesa smijeha i suza. Afionova oba studijska albuma (Afion, 2006. i Čudni svati, 2008.) nominirana su za diskografsku nagradu Porin.

Afionovi članovi angažirani su u različitim glazbenim projektima, surađuju s mnoštvom drugih glazbenika, bave se pedagoškim radom i drže glazbene radionice vođeni idejom kako tradicijsku glazba treba dijeliti s drugima kako bi ostala “živa”. Nakon višegodišnje pauze Afion se vraća na scenu zreliji, žedan svirke i zagrebačke publike kako bi se svi zajedno “opili” za 15. rođendan.

Afion su:

Lidija Dokuzović-glas
Aleksandar Jovevski-kaval
Josip Mazić-bas
Danijel Maoduš-gitare
Nenad Kovačić-udaraljke, glas

  • 17
    Shares

Details

Date:
8 studenoga
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
60kn – 75kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Zagreb, Hrvatska
  • 17
    Shares