Diyala novim videom najavljuje svoj treći album ‘World Raw 3’

Naša underground vokalistica Diyala, koja iza sebe ima dva albuma ‘Rapstract’ i ‘D.I.Y.’, točno na Halloween izbacila je novi službeni video za singl ‘World Raw 3’, kojim najavljuje i istoimeni treći album.

Diyala
Diyala

Pjesma i video prate prepoznatljiv i jedinstven Diyalin stil kojeg karakterizira pomak od standardnih i uhodanih šablona na koje smo navikli kroz domaću glazbenu scenu. Diyala od početka svoje karijere pomiče granice te ju se nerijetko svrstava u sferu eksperimentalne umjetnice, no ovim albumom ali i singlom “World Raw 3” približila se i plesnom podiju, a samim videom još jednom podigla ljestvicu standarda domaće video produkcije.

Pjesma “World Raw 3” neodoljivo podsjeća na zlatne dane The Prodigya uz prstohvat Diyaline hardkoraške prošlosti koja se čuje u vokalnoj izvedbi. Pjesma problematizira društvo u kojem živimo danas te daje kritiku čovjeku koji se odmaknuo od onog što bi trebala biti njegova srž, a to je ljudskost. Sam video savršeno prati pjesmu nizom apokaliptičnih scena te parola koje se povremeno pojavljuju na ekranu uz kaotičnu i brzu izmjenu kadrova na sličan način kao što smo na dnevnoj bazi bombardirani lošim vjestima kroz medije, što definitivno psihološki utječe na nas kao pojedince.

Diyala “World raw 3” opisuje riječima: “To su strahovi i nezadovoljstvo, manjak suosjećanja u ovom surovom svijetu. S osjećajem nepravde javlja se sveopće nezadovoljstvo, sve ono čisto i iskreno najčešće je izvrgnuto sistemu u kojem se bogatstvo čovjeka veliča kroz prizmu materijalnog bića i kao takav on nije u skladu, ne zadovoljava norme. Gubimo se i ne živimo za prave vrijednosti, ne poštujemo zbog egoizma, ne dajemo mjesta drugačijem.”

Za produkciju videa zaslužni su zagrebački More Magnets studio te Filip Filković Philatz s kojim Diyala surađuje već dugi niz godina, a produkciju pjesme potpisuje Andrija Krivokapić (Masturbeator). Album World Raw 3 kroz otprilike mjesec dana izlazi za domaću etiketu JabbaTon Records, a Diyala će ga predstaviti zagrebačkoj publici i promo koncertom o čemu više informacija možete očekivati u tjednima koji dolaze.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh