Bernays Propaganda objavio album ‘Na to igrišče ne smem’

Kanadski Ill In The Head Records objavio je novi album makedonskog sastava Bernays Propaganda.

Bernays Propaganda 'Na to igrišče ne smem'
Bernays Propaganda ‘Na to igrišče ne smem’

“Pozvani ste na politički angažirani ples. Gibajte tijelo, plješćite, pjevajte i slavite slobodu, javni neposluh i političku borbu u doba iluzije znane kao moderna demokracija”, službeni je proglas novog albuma skopskog post punk sastava Bernays Propaganda.

“Na to igrišće ne smem” peti je dugosvirajući album otisnut i na vinilnoj ploči (album je dostupan i u mp3 i wav formatima). Sastavljen je od prethodno neobjavljenih snimki, remikseva i glazbe za kazalište. Album je objavio kanadski Ill In The Head Records sa sjedišem u Hamiltonu, iza kojeg stoji Berislav Sabolić – naše gore list i čovjek koji je odlučio svoju ljubav prema glazbi s Balkana približiti i američkoj publici.

Zvuk i stil albuma “Na to igrišče ne smem” razvio se na uratku “Politika” iz 2016. godine kada je grupa bubnjara zamijenila ritam mašinom i počela koketirati s new-wave elektronikom. Ta promjena ‘dozvala’ je zvuk New Ordera i sličnih sastava ranih 1980ih kao i njemačkog indietronica The Notwist. Na albumu se nalazi devet pjesama koje proširuju zvučnu sliku novopronađenog post punk zvuka, donoseći beskompromisne politički angažirane tekstove i mračno ozračje uz jedinstveni vokal Kristine Gorovske.

Ploča se na području regije može pronaći u Hrvatskoj u zagrebačkom Pločniku tj. dućanu PDV Recordsa, u Srbiji u Odličnom Hrčku, u Sloveniji preko Monlee Recordsa i u Makedoniji u Record Storeu Ap(o)teka kod MKC-a.

 

 

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh