Tko ide na spektakl ‘Cats’ u Zagrebačkoj areni

Mjuzikl Cats, remek djelo Andrew Lloyd Webbera, mjuzikl koji je srušio nekoliko rekorda, osvajač Olivier nagrade, dolazi u Zagreb 22., 23, i 24. ožujka. Hrvatskoj publici će se predstaviti po prvi puta u Areni Zagreb. Ravno do dna podijelio dvije ulaznice.

'Cats'
‘Cats’

Temeljen na zbirci “Old Possum’s Book of Practical Cats”, T.S. Elliota, mjuzikl “Cats” se vratio na West End u prosincu 2014. godine ponovno ujedinivši stari kreativni tim: redatelja Trevora Nunna, pomoćnicu redatelja i koreografkinju Gillian Lynne, dizajnera Johna Napiera i skladatelja Andrew Lloyd Webbera. Nakon druge sezone u London Palladiumu, produkcija kreće na novu turneju 2017. godine.

Samo jedne posebne večeri u godini, Jellicle mačke se sastaju na Jellicle balu gdje Old Deuteronomy, njihov mudri vođa, odlučuje i objavljuje koja će od njih otići u Heaviside Layer, biti ponovno rođena i živjeti novi Jellicle život. Cats, jedan od najdulje izvođenih mjuzikala na West Endu i Broadwayu, svoju je premijeru imao u New London Theatreu 1981. gdje je igrao rekordnih 21. godinu i skoro 9.000 izvedbi.

Produkcija je osvojila Olivier nagradu i Evening Standard nagradu za najbolji mjuzikl. Broadwayska produkcija ja 1983. Osvojila čak sedam Tony nagrada i igrala je punih 18. godina nakon svjetske premijere, mjuzikl Cats je predstavljen u više od 30 zemalja, preveden na više od 10 jezika I pogledalo ga je više od 50 milljuna ljudi diljem svijeta. Obje originalne produkcije, Londonska i Broadwayska su osvojile Grammy nagradu.

Nezaobilaznu pjesmu Memory otpjevalo je preko 150 glazbenika, od Barbra Streisand i Johnny Mathisa do Liberacea i Barry Manilowa.

Turneja 2016/2017 je pod produkcijskom kućom The Really Useful Theatre koja je u vlasništvu Andrew Loyd Webbera a glavni promotor je David Ian Productions.

Ulaznice po cijeni: 189,00 / 259,00 / 329,00 / 499,00 kn na Eventim.hr. Invalidi u kolicima ulaze besplatno, pratnja plaća punu cijenu. Djeca do 6 g. ulaze besplatno i sjede roditeljima u krilu.

Ravno do dna podijeli je dvaput po jednu ulaznicu za srijedu 22. ožujka. Točan odgovor na pitanje: Kako se zove zbirka T.S. Eliota na kojoj je temeljen mjuzikl “Cats”? glasi: “Old Possum’s Book of Practical Cats”. Po jednu ulaznicu dobile su Jelena Radoš i Zrinka Validžić. Ovim putem obavještavamo dobitnice da svoje ulaznice mogu podići isključivo od 18 do 20 sati na press blagajni Arene Zagreb.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh