Tko ide na koncert grupe Swans na Impulse festival u Rijeci

Headliner 4. izdanja Impulse festivala (27. 3. – 01. 4. 2017.) je legendarni američki eksperimentalni rock bend Swans koji će nastupiti prvog dana festivala 27. ožujka u Pogonu kulture s početkom u 20 sati. Ravno do dna podijelio je 2×1 ulaznicu.

Michael Gira (Foto: Enriko Boettcher)
Michael Gira (Foto: Enriko Boettcher)

Izvorno aktivni od 1982. do 1997. godine, na čelu s pjevačem, tekstopiscem i multi-instrumentalistom Michaelom Girom, Swans kao jedan od ključnih bendova njujorške no wave scene, ostavljaju duboki trag, a svoju prepoznatljivost temelje na eksperimentalnim i repetitivnim strukturama pjesama te upečatljivim i beskompromisnim živim nastupima.

U 2010. godini, Gira reformira Swanse i u posljednjih 6 godina zajedno s ostakom benda na svjetlo dana donose četiri fantastična albuma (My Father Will Guide Me up a Rope to the Sky iz 2010., The Seer 2012., To Be Kind 2014., The Glowing Man 2016.).

Studijski savršeni, uživo nepredvidljivi i maestralno precizni u izvedbi, u svojim mnogim inkarnacijama ostavljaju publiku bez daha. Swansi se svrstavaju u jedan od najutjecajnih nezavisnih bendova svih vremena.

Svojevrsnu glazbenu kulminaciju upravo doživljavaju s posljednjim albumom koji upotpunjuje posljednju iteraciju benda. Naime, Gira je odlučio staviti točku na prekrasnu priču koju nam je podario s povratničkim Swansima, a kako najavljuje, ime Swans nastaviti će živjeti u novom formatu za koji još ni sam nije siguran kakav će biti. No jedno je sigurno, Swansi upravo u ovom formatu završavaju svoju priču posljednjom turnejom koja ih dovodi i na Impulse festival.

Cijena ulaznice za koncert: 125,00 kuna, dok će na dan koncerta cijena ulaznica iznositi 145,00 kuna. Prodajna mjesta: Dallas music shop Rijeka, Splitska 2a, Croatia Records, Užarska ulica 3, The Beertija, Slavka Krautzeka 12, Autotrans, Riva 22 i/li online putem sustava Entrio.hr.

Četvrti Impulse festival u organizaciji Distune Promotiona i Studentskog kulturnog centra (SKC) Sveučilišta u Rijeci održat će se od 27. ožujka do 1. travnja 2017.

Ravno do dna dijeli podijelio je 2×1 ulaznicu. Točan odgovor na pitanje: Kako se zove posljednji studijski album grupe Swans? glasi: “The Glowing Man”. Po jednu ulaznicu dobili su Margita Sirnik i Velja Bratović. Dobitnike ulaznice čekaju na ulazu u klub prije koncerta.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh