Umro je Prince

Danas nas je u 57. godini napustio Prince. Ova je vijest objavljena samo tjedan dana nakon što je njegovo zdravlje zabrinulo mnoge fanove. Prince je, naime, 15. travnja letio na koncert u Atlantu u Georgiji, no njegov je avion morao usred noći prisilno sletjeti u Illinoisu, jer se nije osjećao dobro. Tu je noć proveo u bolnici .

Prince (Foto: Wikipedia)
Prince (Foto: Wikipedia)

Pronađen je u svom domu u Minnesoti, a uzrok smrti je još uvijek nepoznat i nije jasno je li povezan s prošlotjednim zdravstvenim alarmom, nakon čega mu je dijagnosticirana gripa. Tragičnu je vijest potvrdila njegova agentica Yvette Noel-Schure.

Rođen je u Minneapolisu 7. lipnja 1958. pod imenom Prince Rogers Nelson, no svijetu se predstavljao jednostavnim mononimom Prince. Bio je jedan od najutjecajnijih i najpopularnijih američkih glazbenika, multiinstrumentalist, izvrstan pjevač, kantautor, skladatelj, glumac i producent. Potpuno je samostalno napisao i producirao preko tisuću pjesama, ne samo za sebe već i za druge glazbenike, a na snimanjima vlastitih albuma uglavnom je sam odsvirao većinu instrumenata.

Njegovim je stilom dominirao pop, R&B, funk i soul, ali nikada se nije libio eksperimentirati i s raznim drugim stilovima, poput rocka, bluesa, jazza i hip-hopa.
Osamdesetih je godina prošlog stoljeća ovladao tzv. industrijskim zvukom, uz sintesajzere i trube, a ovaj je tip glazbe bio poznat kao ‘Minneapolis sound’.

Objavio je preko 30 studijskih albuma. Prvi mu je album “For You” objavljen 1878., a svjetsku je slavu stekao albumom “Purple Rain” iz 1984.

Prince je smatran jednim od najboljih svjetskih gitarista.

Tags:

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh