Umro je Pete Burns, frontmen grupe Dead or Alive

Osnivač britanske pop grupe Dead or Alive umro je u 57. godini od posljedica teškog srčanog udara.

Pete Burns
Pete Burns

Vijest o smrti pop zvijezde iz 80-tih objavio je njegov menadžer Steve Coy, koji je u dirljivoj objavi nazvao Pete Burnesa “vizionarom i prelijepom talentiranom dušom” koja će svima nedostajati.

Pete Burnes rođen je u Bebingtonu 1959. godine. O svojem je djetinjstvu pisao u autobiografiji “Freak Unique”, opisavši majku kao alkoholičarku koja je u nekoliko navrata pokušala izvršiti samoubojstvo, no unatoč tome je bila najbolja majka na svijetu.

“Živio sam, sada znam, vrlo usamljeno djetinjstvo. Nisam ga imao s čime usporediti, pa mi se tada činilo da je u redu. Rijetko sam izlazio iz kuće, nije bilo potrebno; imao sam tajni svijet kojeg sam dijelio s majkom. U tim ranim godinama nisam mogao poželjeti boljeg prijatelja od nje… Dala mi je snagu da sanjarim, snagu da se maknem s mjesta koja mi nisu zabavna i uronim u svoju glavu i budem negdje drugdje”, pisao je Burns u autobiografiji.

Školu je napustio s 14 godina, nakon što je pozvan kod ravnatelja jer je došao na nastavu ofarban u crveno, bez obrva i s jednom ogromnom naušnicom.

Burns je, osim po legendarnim dance hitovima “That’s the Way (I like it)” i “You Spin Me Round (Like a Record)”, poznat i po tome što se tijekom života, prema vlastitom priznanju, podvrgnuo više od 300 plastičnih operacija u potrazi za savršenim fizičkim izgledom. Zbog toga je za života često bio predmetom ismijavanja.

S operacijama je započeo u svom punkerskom periodu nakon što mu je u nekoj tučnjavi u Liverpoolu razbijen nos, nakon čega je imao desetak korektivnih operacija koje su pošle po zlu. Pete Burns je zbog toga tužio kirurge za nemar i dobio odštetu u iznosu od 450 tisuća funta, što mu je omogućilo da se podvrgne još dvjestotinjak operacija u sljedećih nekoliko godina.

Popularnost je stekao u osamdesetima kad je osnovao bend Dead or Alive, dok se u posljednje vrijeme od zaborava štitio gostovanjima u reality emisijama, povremeno radeći i kao voditelj.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh