Umro je Chuck Berry, pionir rock and rolla

Uzrok smrti legende rock glazbe nije poznat, mediji javljaju da je nađen mrtav u svojoj kući.

Chuck Berry (Foto: Masahiro Sumori/Wikipedia)
Chuck Berry (Foto: Masahiro Sumori/Wikipedia)

Chuck Berry, pjevač, autor i gitarist koji je definirao rock and roll u njegovim pionirskim danima, umro je u 91. godini. Uzrok smrti nije poznat, američki mediji javljaju da je nađen mrtav u svojoj kući u oblasti St. Charles u Missouriju.

Autor abecednih rock hitova „Johnny B. Goode“, „Roll Over Beethoven“, „Sweet Little Sixteen“, „Maybellene“ i mnogih drugih, imao je karijeru dugu šezdeset godina, a 1986. bio je među prvima koji je primljen u Rock and roll Kuću slavnih. Grammyja za životno djelo dobio je još 1985. godine.

Rođen 1926. kao Charles Edward Anderson u St. Louisu, Chuck Berry je u početku za život zarađivao kao tvornički radnik, a glazbom se bavio amaterski u lokalnim klubovima. Prvi album „After School Session“ objavio je 1957., a posljednji nije doživio. Naime, album „Chuck“, snimljen prošle godine, njegov je prvi  studijski uradak nakon 1979., a objavljivanje se očekuje kroz koji mjesec.

Prema izboru časopisa Rolling Stone, Chuck Berry nalazi se na šestom mjestu popisa 100 najboljih gitarista svih vremena.

Share this...
Share on Facebook128Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh