U2 objavili deluxe i super deluxe izdanje albuma ‘The Joshua Tree’

Povodom 30. obljetnice izlaska petog albuma ‘The Joshua Tree’, U2 su predstavili proširenu verziju spomenutog izdanja.

U2 'The Joshua Tree', obljetničko izdanje
U2 ‘The Joshua Tree’, obljetničko izdanje

Uz standardnih 11 pjesama s originalnog albuma, na deluxe i super deluxe izdanju nalaze se i snimke svih pjesama s njihovog koncerta iz 1987. godine, održanog u sklopu The Joshua Tree turneje, snimljene u Madison Square Gardenu. Super deluxe izdanje donosi i dosad neobjavljene pjesme, snimljene tijekom originalnog studio sessiona te nove remiksirane verzije pjesama za koje su se pobrinuli Daniel Lanois, St Francis Hotel, Jacknife Lee, Steve Lillywhite i Flood. Uz super deluxe izdanje dostupna je i foto-knjiga od 84 stranice koja sadrži neobjavljene fotografije benda, koje je The Edge snimio 1986. godine usred pustinje Mojave.

U2 – Bono, The Edge, Adam Clayton i Larry Mullen Jr., izdanje „The Joshua Tree” originalno su objavili 9. ožujka 1987., a sadrži hit singlove „With Or Without You”, „Still Haven’t Found What I’m Looking For” te „Where The Streets Have No Name”. Produkciju albuma potpisuju Brian Eno i Daniel Lanois, a prodan je u više od 25 milijuna primjeraka i našao se na broju 1 na ljestvicama diljem svijeta. Album je snimljen u Windmill Lane studiju u Dublinu te kući Danesmoate koju je Adam Clayton naknadno i kupio.

Turneja „The Joshua Tree Tour 2017″ započela je 12. svibnja u Vancouveru u Kanadi, u sklopu koje će bend posjetiti 18 sjevernoameričkih i 8 europskih gradova.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh