U prodaji se već pojavili fidget spinneri poznatih izvođača poput Radioheada, Arcade Fire, Nirvane…

Pitchfor ukazuje kako se nije dugo trebalo čekati da se u prodaji nađu brendirani fidget spinneri od strane mnogih poznatih izvođača.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page
Radiohead fidget spinner

Radiohead fidget spinner

Radiohead, Arcade Fire, Nirvana, Queens of the Stone Age, Iron Maiden, Kendrick Lamar, Kanye West, Drake, samo su najzvučnija imena mnogih glazbenika i glazbenih sastava čija imena, fotografije i logotipi su osvanuli na ovogodišnjem najpopularnijem gadgetu.

Nirvana fidget spinner

Nirvana fidget spinner

Kako navodi Pitchfork, ne može se sa sigurnošću utvrditi radi li se o legalnom brendiranju od strane samih izvođača, ili pak neovlaštenom korištenju imena, no sigurno je da se na Amazonu pored brojnih inačica nude i takvi fidget spineri.

Koliko je stvar otišla daleko možda je najbolje sažeto twitom jednog obožavatelja koji je postavio pitanje: “Jesi li uopće fan Radioheada, ako ne posjeduješ Radiohead fidget spinner?”

Iron Maiden fidget spinner

Iron Maiden fidget spinner

Zanimljivo je da popularni gadget, za koji neki vjeruju kako pomažu u koncentraciji djece zahvaćene ADHD sindromom, nisu patentirani,tj. zaštićeni copyrightom. Izumiteljica fidget spinnera Catherine Hettinger izjavila je za Guardian kako ne dobiva nikakve novce od masovne proizvodnje gadgeta.

“”Jesi li uistinu luda?”, pitalo me nekoliko poznanika, no ja sam zadovoljna što sam dizajnirala nešto što se ljudima toliko svidjelo i što toliko masovno koriste”, izjavila je Hettinger.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Komentari

Close
Pratite nas i lajkate