Trump i Twitter

Rezultati najnovije ankete pokazali su u kojem postotku američki glasači smatraju da bi novoizabrani predsjednik Donalnd Trumo trebao izbrisati svoj profil na Twitteru.

Donald Trump (Foto: Wikipedia)
Donald Trump (Foto: Wikipedia)

Za vrijeme predizborne kampanje i nakon samih izbora, Trump je bio uključen u nekolicinu kontroverzi započetih njegovim negodovanjem na Twitteru, što je izazvalo mnogobrojne pratitelje da ga pozovu u vrlo popularnu internetsku raspravu pod hashtagom “delete your account”. Čak ga je i njegova protivnica Hillary prošlog lipnja pozvala na Twitteru da obriše svoj račun na toj društvenoj mreži.

No unatoč tome što se Trump na Twitteru sramotio, ipak ju je pobijedio i tijekom ovoga mjeseca zasjest će u Ovalni ured. Nakon dodjele Golden Globes nagrade, Trump je napravio posljednji ispad okarakteriziravši u tweetu Meryl Streep, nakon njezina govora u kojemu ga je kritizirala, “precijenjenom” glumicom što je izazvalo lavinu reakcija i poruge javnosti, posebno nakon što je ubrzo isplivalo kako joj se tek dvije godine prije divio i komplimentirao joj talent.

Nakon svega toga, Quinnipiac University sproveo je anketu o tome treba li Donald Trump za vrijeme svoje administracije izbrisati svoj privatni račun na Twitteru. Istraživanje je provedeno na 889 glasača u razdoblju od 5. do 9. siječnja, a statistički podaci pokazali su kako 64% glasača smatra da bi ga trebao obrisati, a 32% misli da to nije potrebno. Republikanci su po tom pitanju podijeljeni, pa 49% misli da bi ga trebao zadržati, dok se tome protivi 45% iz redova njegove stranke. U međuvremenu, tek 18% demokrata i 26% mlade populacije smatra da bi se Trump i dalje trebao moći sramotiti na Twitteru.

Novoizabrani predsjednik će stupanjem na dužnost preuzeti od Obame i njegove administracije i službene predsjedničke račune @POTUS i @WhiteHouse.

Zadnje od Vijesti

Gasi se Vevo

I dalje će imati svoju prisutnost na YouTubeu i stvarati originalan sadržaj.
Idi na Vrh