Triggerfinger u naslovnoj pjesmi s novog albuma ‘Colossus’ odbacili gitaru i zasvirali dva basa

‘Colossus’ je drugi najavni singl istoimenog albuma belgijskog rock trija koji je jako dobro poznat i hrvatskoj publici.

Triggerfinger 'Colossus'
Triggerfinger ‘Colossus’

Zanimljivo je da je Triggerfinger u pjesmi “Colossus” umjesto gitare iskoristio dva basa čime je pjesma postala agresivnija u svojoj vožnji. “Dva basa su stvarno otvorila groove pjesme”, rekao je frontmen i gitarist Ruben Block, a kombinacija dvije bas gitare uistinu zvuči intrigantno. Zvuk je težak, ali i svjež istovremeno.

Album “Colossus” producirao je Mitchell Froom, a inženjer zvuka bio je Tchad Blake, a zajedno su radili s imenima kao što su Los Labos, Elvis Costello, Paul McCartney, Bonnie Raitt, Richard Thompson, Tom Waits, Arctic Monkeys, The Black Keys, U2 i Pearl Jam.

“Mi smo obožavatelji Mitchella Frooma već duže vrijeme, ali raditi sa svojim herojima zna biti opasna stvar”, izjavio je Block i dodao: “Mitchell je dokazao kao zna biti konfrontirajuća i izazovna osoba istovremeno. Otvorio nam je mnoga vrata, a s “Colossusom” nas je vratio u tračnice za narednih nekoliko godina.”

Block je također objasnio i novu koncepciju: “Prethodni albumi bili su izgrađeni na režećoj interakciji između nas trojice. To više nije naš put. Ovog puta pjesma je vladarica. Sve prolazi – bio je naš moto. Akustični instrumenti, semplovi, klaviature, perkusije, dvije bas gitare… sve dok je to u funkciji pjesme, mi smo sretni.”

“Colossus” je objavljen prošlog petka, a ove jeseni Triggerfinger će nastupiti u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh