The xx objavili novi misteriozni komad muzike na Spotifyju

Londonski je trio, uključujući i producenta Jamie xx, prošloga tjedna objavio playlistu pjesma koje su slušali u studiju za vrijeme snimanja trećeg studijskog albuma. Na listi su se naši Velvet Underground, Aretha Franklin, Solange Knowles, The Cure, Radiohead i Sia.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page
The xx (Foto: Nino Šolić)

The xx (Foto: Nino Šolić)

Na miksu se našao i neimenovani instrumental u trajanju 55 sekunda, koji zvuči kao da ga je napisao i snimio The xx. Lista je sada, kako izvještava Pitchfork, ažurirana, a neimenovani je instrumental zamijenilo novih 55 sekunda materijala na kojemu je muški vokal. Poslušajte ovdje.

The xx su nedavno najavili datume europske i japanske turneje za zimu 2016. godine, a u e-mailu fanovima trio je objavio da će na turneji testirati neke od novih pjesama na mjestima koja ne obilaze tako često. Ovo će biti prvi živi nastupi benda nakon trogodišnje koncertne pauze, a prvi na popisu je Zagreb gdje će The xx svirati 28. studenog u Boćarskom domu.

Bend je otkrio da je proteklu godinu “hibernirao u studiju” radeći na novom albumu, prvom nakon “Coexist” iz 2012. Za prvi su eponimni album iz 2010. godine bili nagrađeni nagradom Mercury. Novi su album snimali u Teksasu i na Islandu, a producirao ga je Rodaidh McDonald.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Komentari

Close
Pratite nas i lajkate