Tegan & Sara pokrenule fondaciju za LGBTQ žene

Neprofitna će organizacija lobirati za ekonomsku pravdu, zdravlje i pravnu zaštitu LGBTQ djevojaka i žena.

Tegan & Sara (Foto: Wikipedia)
Tegan & Sara (Foto: Wikipedia)

Kanadske blizanke Tegan & Sara ove su godine objavile osmi studijski album “Love You To Death”, no unatoč kreativnoj produktivnosti i čestim koncertima ipak su pronašle način proaktivno sudjelovati u onome što ih najviše okupira – borbi za prava homoseksualnih žena.

U priopćenju za medije povodom osnivanja ove fondacije izjavile su kako će organizacija proaktivno pomagati u borbi za jednakost LGBTQ žena.

“LGBTQ žene doživljavaju disproporcionalno visok stupanj siromaštva, zdravstvenih problema i nejednakosti. LGBTQ žene drugih rasa, posebno transseksualne osobe često ove probleme doživljavaju i puno jače zbog rasizma i transfobije. S obzirom da današnje političko stanje u Americi. moramo se nastaviti udruženo boriti za naša prava i protiv svih oblika represije. Kroz “Tegan & Sara Fondaciju” možemo biti proaktivne u podršci, radije nego da reagiramo na diskriminaciju kada se pojavi. Podržavat ćemo rad drugih organizacija koje se bore za prava LGBTQ osoba i ženska prava prikupljanjem sredstava i podizanjem svijesti o njihovim inicijativama. Borit ćemo se protiv represivne legislature nadolazeće Trumpove administracije. Borit ćemo se protiv regresivne homofobne, transfobne i mizogine legislature. Borit ćemo se za ekonomsku, rasnu i rodnu pravdu. Pokrenule smo ovu Fondaciju kako bismo razmontirale sistem nejednakosti koji ometa LGBTQ djevojke i žene u postizanju svog punog potencijala. Zajedno, možemo napraviti razliku.”, poručile su Tegan i Sara u priopćenju.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh