Supregrupa Minor Victories (Slowdive, Mogwai, Editors) najavila novi album singlom ‘Cogs’

Album ‘Orchestral Variations’ sačinjen je od instrumentalnih interpretacija pjesama s njihovog eponimnog debuta.

Minor Victories
Minor Victories

Minor Victories je supergrupa koju sačinjavaju Rachel Goswell (Slowdive), Stuart Braithwaite (Mogwai), Justin Lockey (Editors) i njegov brat James Lockey (Hand Held Cine Club). Njihov najnoviji album instrumentalnih interpretacija pjesama s njihovog eponimnog albuma naći će se na dvostrukom prozirnom 180-gramskom vinilu i bit će objavljen za sjevernoameričko tržište 25. studenog za Fat Possum, dok će ga ostata svijeta moći nabaviti tek 27. siječnja 2017. godine, kada će izaći i u digitalnom izdanju.

Bend je kao najavu albuma objavio video spot za “Cogs”, uvodnu pjesmu s nadolazećeg albuma. Riječ je o crno-bijelom videu u kojemu se izmjenjuju scene čovjeka koji hoda groz grad, šumu i druge lokacije.

“Ja zaista ne znam puno o muzici, u smislu teorije, nota, skala i druge terminologije. Općenito se samo zajebavam s njom dok mi ne počne zvučati ugodno mom uhu. Tako da to što je album nazvan “Orchestral Variations” treba uzeti u najslobodnijem smislu značenja te riječi”, rekao je u izjavi Justin Lockey, dodavši kako nije riječ o remiksu, ili B-side albumu, već naprosto o drugačijem pogledu na slušanje.

Popis pjesama s “Orchestral Variations”:

01 Cogs

02 Breaking My Light

03 The Thief

04 Give Up the Ghost

05 Scattered Ashes

06 Folk Arp

07 For You Always

08 A Hundred Ropes

09 Higher Hopes

10 Out to Sea

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh