Srpskom bandu Worldly Savages odbijene vize za Veliku Britaniju, bend uzvratio pjesmom o rasimu 21. stoljeća

The Worldly Savages trebali su u petak 11. kolovoza svirati na Boomtown Festivalu i dan kasnije na Jamboree zajedno s njemačkim, nizozemskim i kanadskim izvođačima. Međutim, neki članovima su odbijene vize, a grupa je takvoj politici ekspresno uzvratila bizarnom pjesmom i spotom ‘UK – 21st Century Racism – Wordly Savages Serbia – Visa Refusal Song’.

Worldly Savages (Izvor: Youtube)
Worldly Savages (Izvor: Youtube)

“Bojite se nastupa srpskih divljaka na Balkan folk-punk festivalu u Velikoj Britaniji? Britanska vlada vas štiti odbijanjem viza za članove gypsy punk benda Wordly Savages”, stoji ironično u priopćenju samog benda ispod pjesme i spota “UK – 21st Century Racism – Wordly Savages Serbia – Visa Refusal Song” na Youtube kanalu.

U znak prosvjeda za nanesenu nepravdu, ovaj bend s sprda s ‘apsurdom’ britanske i irske politike zahtijevanja viza za srpske glazbenike koji inače mogu slobodno svirati u svakoj europskoj zemlji.

U grupi Wordly Savages djeluje i kanadski pjevač i tekstopisac Erik Mut kojem je naravno ulaz u Veliku Britaniju dozvoljen.

Grupa je zbog odbijenih viza morala otkazati i dva koncerta zakazana za idući vikend od kojih je jedan promotivni show za album “Culture vs. Destiny” koji će biti objavljen 18. kolovoza za Cargo Digital.

“Nakon što se Velika Britanije Brexitom izolirala od EU, neizvjesno je koliko će biti teško stranim bendovima doći i svirati u nju”, zaključuju Erik i The Worldy Savages.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh