Srpski glumac Milorad Mandić Manda iznenada preminuo usred predstave

Milorad Mandić umro je tijekom premijere dječije predstave ‘Petar Pan’ u UK ‘Vuk Karadžić’. Preminuo je u 56. godini.

Milorad Mandić Manda (Foto: Wikipedia)
Milorad Mandić Manda (Foto: Wikipedia)

Predstava je počela normalno svojim tijekom, Mandić koji je imao ulogu Kapetana Kuke je nakon 15 minuta pao na sceni i ostao ležati. Zastor je odmah spušten i upalila su se svjetla u dvorani kazališta Vuk Karadžić, javili su srpski mediji tijek tragedije. Iz publike je na pozornicu potom istrčala Mandićeva supruga, a za to vrijeme je pozvana i hitna pomoć koja je pokušala glumca reanimirati još u kazalištu, ali nažalost bezuspješno.

Glumac Milorad Mandić rođen je 3. svibnja 1961. na Dušanovcu, odrastao je na Novom Beogradu, sa majkom domaćicom i ocem vojnim licem. Nakon što je u Dramskom eksperimentalnom studiju amaterskog pozorišta otkrio glumu, napustio je Elektrotehnički fakultet već na prvoj godini i posvetio se glumi.

Primijećen je u seriji “”Vuk Karadžić”” u kojoj su igrali  Miki Manojlović i Aleksandar Berček.

Bit će upamćen po ulogama u filmovima “Lepa sela, lepo gore”, “Ivkova slava”, “Mrtav ladan”, “Pljačka Trećeg rajha”, “Točkovi”, “Tri palme za dve bitange i ribicu”, “Braća po materi”, te u serijama “Selo gori, a baba se češlja”, “Ravna gora”, “Jagodići” i “Bolji život”. Također se okušao i kao televizijski voditelj.

Milorad Mandić Manda bio je omiljen i među kolegama, a poznata je njegova izjava kako ne postoji glumac s kojim ne bi mogao surađivati.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh