Playground Hustle objavio drugi EP ‘Kolovoz’ kao spoken word projekt

Objavu EP-ija prati i singl s pratećim spotom ‘Želim ti reći sve’.

Playground Hustle 'Kolovoz'
Playground Hustle ‘Kolovoz’

Playground Hustle je elektronički, hip hop, eksperimentalni duo iz Zagreba.

“Naš glavni zvuk jest elektronički eksperimentalni rap, ali uz njega njegujemo i akustičan zvuk. Upravo je EP ‘Kolovoz’ akustični, spoken word projekt. U izvedbi sudjeluju samo jedna gitara (Ivona) i jedan glas (Megi), a s obzirom na spoken word formu, projekt izlazi iz okvira uobičajenog rap stila te se gitara i glas nadopunjuju, gube i pronalaze kroz pjesmu”, objašnjavaju iz Playground Hustlea.

EP “Kolovoz” sniman je na magnetofonu i u jednom takeu, tj. cijela izvedba, glas i gitara snimani su zajedno bez pauza i editiranja.

“Upravo je magnetofon dao taj dodatan pucketav i topao “šmek“. EP je snimio i masterirao Luka Tralić Shot čija je ideja bila da se album snima na magnetofonu i zbog čega smo mu jako zahvalne, kao i na njegovom entuzijazmu oko cijelog projekta. Nadalje, prva četiri stiha pjesme “Želim ti reći sve”, kojom započinje album, bila su inspiracija za sam cover i naziv albuma. Spot za navedenu pjesmu također je samostalan projekt koji je snimio naš prijatelj Krešimir Guć, a montirala ga je Megi. Sama pjesma u spotu izvedena je uživo”, izjavljuju djevojke iz sastava.

U Playgroung Hustleu producentica Ivona Eterović zaslužna je za instrumentalni dio, stvarajući ga kombinacijom sviranja akustične i električne gitare/basa i svih ostalih elemenata koji se nalaze u jednom glazbenom softveru. Marija Magdalena Slović (Megi) zaslužna je pak za vokalni dio, od pisanja tekstova do njihove izvedbe, bilo repanjem ili pjevanjem.

“Jedna ne zna svirati, druga ne zna pjevati, ali možda zato tako dobro funkcioniramo jer jedna drugoj dajemo upravo ono što joj fali”, dodaju Ivona i Megi.

Duo službeno postoji od veljače 2016. godine. EP prvijenac “Pikule” sniman je i masteriran u suradnji s Lukom Tralićem Shotom iz grupe Elemental. Do sada su kao predgrupa nastupale Marčelu & Napetom Quintetu i Kandžiji & Golim Ženama, a treba izdvojiti i nastup u finalu 21. HGF festivala.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh