Soundtrack 6. sezone ‘Game of Thrones’ bit će objavljen na trostrukom vinilu

Službeni sountrack s 90 minuta glazbe koju je za šestu sezonu ‘Game of Thrones’ skladao njemačko-iranski kompozitor Ramin Djawadi izlazi na trostrukom vinilu 30. rujna, a naručiti se može već sada.

Ramin Djawadi 'Game Of Thrones'
Ramin Djawadi ‘Game Of Thrones’

Čovjek koji stoji iza glazbe svake epizode “Game of Thrones” komponirao je i uvodnu instrumentalnu temu serije. Album koji izlazi u rujnu već se sada može poslušati na Spotifyju, a vinil se može naručiti ovdje.

Finale posljednje sezone, epizoda “The Winds of Winter” zabilježila je dosad rekordnu gledanost od čak 8.9 milijuna gledatelja u vrijeme emitiranja. Odmah po emitiranju izvršni je producent Dan Weiss potvrdio medijima da se bliži kraj i, premda nije otkrio detalje, vjeruje se da će se serija emitirati još dvije, skraćene sezone od po sedam epizoda, po uzoru na “The Sopranos”, “Breaking Bad” i “Mad Men”.

Ova je serija svojevrsni globalni fenomen i povremeno se čini da ne postoji osoba koja ju ne prati. Tako se čak i američki predsjednik Obama pojavio u video clipu u kojemu nabraja koje su sve stvari kompliciranije od registriranja glasača za izbore, a jedna od njih je, prema Obami, i nabrojati sve likove u seriji koji su umrli. To je bilo prije vijesti o tome kako bi rezultati Brexita mogli znatno utjecati na financiranje ove serije, budući da se izlaskom Velike Britanije iz EU serija više neće moći financirati iz europskih fondova.

Naime, veći je dio ove serije sniman na lokacijama u Sjevernoj Irskoj, teritoriju koji politički pripada Velikoj Britaniji, zbog čega je primala sredstva za razvoj iz regionalnog fonda za razvoj EU. Britanski bi izlazak iz unije tako mogao značiti i znatno smanjenje produkcijskog budžeta u masovnim akcijskim scenama zbog kojih je serija već stekla kultni status, po prvi put dovevši televizijsku produkciju u direktnu konkurenciju s filmskom.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh