Slowdive objavili novu pjesmu nakon 22 godine pauze

Dan nakon kriptičnog teasera, Slowdive objavili svoju prvu pjesmu ‘Star Roving’ nakon 22 godine kreativne pauze.

Slowdive snimljeni 1991. (Foto: Wikipedia)
Slowdive snimljeni 1991. (Foto: Wikipedia)

Slowdive su premijerno objavili “Star Roving” na svojoj Facebook stranici, uz popratni tekst sljedećeg sadržaja: “Kada se bend 2014. godine odlučio ponovo okupiti, zaista smo htjeli raditi novu muziku. Trebali smo odsvirati gomilu koncerata i nekoliko puta iznova započinjati, ali s ponosom i stanovitom strepnjom puštamo “Star Roving”. Zbilja se nadamo da ćete uživati, ovo je tek dio od hrpe novih stvari na kojima radimo, i jednako nam je zabavno i važno svirati zajedno kao što nam je bilo kad smo osnovali bend.”

Gitaristica i vokalistica Rachel Goswell u svibnju je prošle godine izjavila kako bend ima puno novih pjesama i da su trenutno u studiju, a u kolovozu je bubnjar Simon Scott potvrdio da su završili snimanje povratničkog albuma, ali i dodao kako nije siguran kada će biti objavljen.

Bend je nedavno na svojoj Facebook stranici čestitao fanovima Novu godinu, dodao kako će biti radna, i podijelio članak u kojem se govori o očekivanju novog albuma Slowdive u 2017. godini, što bi se svakako moglo protumačiti kao nagovještaj skorog izlaska.

Slowdive su svoj posljednji studijski album “Pygmalion” objavili 1995. godine, netom prije razlaza benda. Ponovo su se okupili 2014. godine i odsvirali seriju koncerata u Londonu, uključujući i nastup na Primaveri prije nego što su krenuli na svjetsku turneju. Proslavili su 25. godišnjicu svog debitantskog EP-a 2015. godine objavom live snimke pjesme “Avalyn”.

Tijekom postojanja objavili su tri studijska albuma, “Just for a Day” (1991.), “Souvlaki” (1993.) and “Pygmalion” (1995.)

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh