Sex Pistols razmišljali o objavljivanju nove muzike

Originalni basist benda, Glen Matlock tvrdi da je John Lydon stopirao rad benda na novom materijalu kada su se 1996. ponovo okupili, vjerojatno iz straha da neće biti dorasli ostavštini Sex Pistolsa.

Sex Pistols u amsterdamskom klubu Paradiso 1977. - s lijeva na desno: Paul Cook, Glen Matlock, Johnny Rotten i Steve Jones (Foto: Wikipedia)
Sex Pistols u amsterdamskom klubu Paradiso 1977. – s lijeva na desno: Paul Cook, Glen Matlock, Johnny Rotten i Steve Jones (Foto: Wikipedia)

Glen Matlock prvi je basist benda, a nakon njegova odlaska 1977. godine zamijenio ga je Sid Vicious. Bio je član grupe u svim njihovim reunionima, onom prvom iz 1996., kao i onim kratkotrajnim koji su uslijedili 2002./2003. pa 2007./2008. godine.

Prije dvije godine Matlock je ustvrdio da Lydona nije vidio ni čuo preko pet godina, a u novom je intervjuu za NME potvrdio da se ne čuju, premda imaju telefonske brojeve jedan drugoga. Posljednji su se put vidjeli na zadnjem reunionu benda na koncertu u Španjolskoj 2008. godine, a Matlock se prisjetio kako je on osobno tada bio pristojan prema Lydonu, upozorivši ga kako je dio Španjolske u kojoj sviraju baskijski teritorij u kojem ne vole Španjolce i kako bi trebali biti pažljivi što govore da ne dobiju kamen u glavu, što je Lydon lakonski prihvatio.

Na pitanje zašto odonda nisu u kontaktu, odgovorio je kako obojica rade na svojim stvarima, te kako je svaki bend mini sapunica. Dodao je i kako nema pojma hoće li se Sex Pistols ikada ponovo okupiti, niti o tome previše razmišlja.

Matlock je trenutno na američkoj turneji, a sljedeće mu godine izlaze novi EP i album.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh