Robin Pecknold radi na novom albumu Fleet Foxes

Na svom je instagramu Robin Pecknold, koji u posljednje vrijeme pliva u solo vodama, potvrdio da radi na novom albumu Fleet Foxes.

Robin Pecknold (Foto: Wikipedia)
Robin Pecknold (Foto: Wikipedia)

O odgovoru na pitanje nekog fana kada će izaći novi materijal Fleet Foxes, Robin Pecknold je odgovorio da radi muziku za novi album koji bi trebao izaći sljedeće godine.

“Plan mi je da snimam do turneje, pa se vratim snimanju”, odgovorio je Pecknold, dodavši kako će se Neal Morgan, bubnjar koji svira s njim na njegovom solo projektu, pridružiti bendu na novom materijalu. Govoreći o novim pjesmama dodao je kako imaju drugačiju “vibru” od oba prethodna albuma.

Njegova obrada pjesme “Don’t forget me” Harryja Nilssona našla se u kratkom filmu Seana Pecknolda “Study in Time Travel”.

Pecknold je još dodao i to kako se kani vratiti školovanju, jer zbog muzike i stalnih turneja nije uspio završiti preddiplomski studij.

“Vrijeme je da počnem nešto novo nakon stoliko vremena provedenog na turneji. Mislim da je sad pravo vrijeme za to. Preselio sam se u New York i upisao na Columbiu, i uglavnom se bavim studijem, ali radim i na pjesmama i uzbuđen sam zbog svega, što god da se bude s tim.”

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh