Ride najavili novi album nakon više od dvadeset godina

Britanski bend Ride, pioniri shoegaze žanra koji se pojavio ranih ’90-ih, posljednji je dugosvirajući studijski album ‘Tarantula’ objavio u ožujku 1996. godine, nakon čega su se raspali.

Andy Bell (Foto: Wikipedia)
Andy Bell (Foto: Wikipedia)

Članovi benda su se nakon raspada rasuli po drugim bendovima, pa je tako Andy Bell završio kao basist Oasisa, a 2001. godine nakratko se ponovno okupljaju povodom televizijske izvedbe uživo. Ride se službeno ponovo okupio 2014. godine, a tom je prilikom Andy Bell izjavio: “Budući da smo svi ostali prijatelji, uvijek smo mislili da ćemo se reformirati kada za to dođe pravo vrijeme. A sada je pravo vrijeme.”

U vrijeme ponovnog okupljanja benda 2014. godine, frontmen Mark Gardener izjavio je za NME kako su ljudi prije kupovali njihove ploče, ali je u međuvremenu od razlaza benda njihova muzika dobila na većoj važnosti. Stoga bi, mislio je Gardener, bili idioti kada bi izdali novi album, što ne znači da i dalje neće raditi novu muziku.

DJ Erol Alkan objavio je na svom Instagramu foto vijest iz studija kako se bend sprema objaviti novi album kojeg će on sam producirati.

Početkom mjeseca počelo se govorkati i o tome kako će upravo Ride biti podrška potencijalnoj reunion turneji Oasisa koja je nakon dokumentarnog filma “Supersonic” sve izglednija.

Novi album grupe Ride izaći će 2017. godine, nakon više od dva desetljeća kreativne pauze.

Zadnje od Vijesti

Gasi se Vevo

I dalje će imati svoju prisutnost na YouTubeu i stvarati originalan sadržaj.
Idi na Vrh