Reunion originalne postave Misfits

Nakon više od tri desetljeća, Danzig i Jerry Only ponovo će svirati zajedno na ovogodišnjem Riot Festu.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page
Glenn Danzig i Jerry Only u Misfitsima

Glenn Danzig i Jerry Only u Misfitsima

Glenn Danzig nije član Misfitsa još od njihovog prvog raspada 1983. Nakon pravne bitke, basist Jerry Only 1990. stekao je prava da snima i nastupa pod imenom Misfits, dok je Danzig potražio uspjeh sa svojim eponimnim bendom Danzig. Oba su benda bila aktivna godinama, supostojali su u kronotopu, no među njima nije bilo prijateljstva, budući im razlaz, popraćen nekolicinom međusobnih sudskih tužbi, nije prošao baš najciviliziranije.

Stoga nije neobično da je vijest o ponovnom okupljanju svih aktera pod zajedničkim imenom Misfits šokirala javnost više nego što je iznenadila vijest o reunionu Axl Rosea sa Slashom.

Na ovogodišnjem će Riot Festu u Denveru, od 2. do 4. rujna, pa potom u Chicagu 16. -18., Glenn Danzig zasvirati zajedno s ostatkom originalne postave Mifits koju čine Jerry Only i gitarist Doyle Wolfgang von Frenkenstein. To će biti prvi put nakon 1983. da će sva trojica dijeliti stejdž.

Zanimljivo je da je Doyle nakon razlaza benda 1983. uspio održati dobre odnose i s Glennom i s Jerryjem, istovremeno svirajući u oba benda, i Danzigu i Misfitsu.

Ostatak lineupa na Riot Festu bit će objavljen uskoro.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Komentari

Close
Pratite nas i lajkate