Pronađeno Lennonovo pismo kraljici iz 1969. godine

U pismu iz 1969. godine, pronađenom u košuljici ploče, Lennon ukratko objašnjava razloge zbog kojih ne može zadržati MBE, kraljičin orden za posebne zasluge.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page
John Lennon (Foto: Wikipedia)

John Lennon (Foto: Wikipedia)

John Lennon ovaj je orden za posebne zasluge primio s ostalim Beatlesima 1965. godine, no četiri ga je godine kasnije odlučio vratiti kao protest zbog britanske uključenosti u Nigerijski građanski rat koji je trajao od 1967. do 1970. godine, kao i zbog potpore Americi u Vijetnamskom ratu.

BBC izvještava da je gotovo pola stoljeća staro pismo pronašao njegov anonimni vlasnik u košuljici ploče koju je kao dio kolekcije kupio na uličnoj rasprodaji prije dvadeset godina za svega 10 funta. Vlasnik je pronađeno pismo odnio u Liverpool na izložbu The Beatles Story, gdje je procijenjeno na vrijednost od 60 tisuća funta.

Ekspert muzičkih memorabilija Darren Julien izjavio je kako vjeruje da novopronađeno pismo nije poslano zbog mrlja od tinte, kao i da je to tek radna verzija pisma koje je poslano kraljici.

“Ako pišete kraljici, želite da pismo izgleda savršeno, ne želite ga umrljanog. To upućuje na to da je Lennon napisao drugu verziju pisma, onu koja joj je naposlijetku i poslana”, rekao je Julien za BBC.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Komentari

Autor

avatar
Close
Pratite nas i lajkate