Princeov Paisley Park se otvara za javnost

Dom pokojne pop ikone Princea bit će otvoreno za javnost od listopada ove godine.

Paisley Park (Foto: Wikipedia)
Paisley Park (Foto: Wikipedia)

Legendarno imanje u Minnesoti Princeu je služilo i kao dom i kao produkcijski studio od 1985. sve do njegove iznenadne smrti u travnju ove godine.

“Tek je nekoliko stotina ljudi imalo rijetku priliku posjetiti imanje za vrijeme Princeova života. Danas, fanovi sa svih strana svijeta imat će priliku okusiti Princeov svijet po prvi puta otkad budemo otvorili vrata ovog nevjerojatnog mjesta”, stoji u priopćenju Princeove obitelji.

U turističkoj turi po Paisley Parku moći će se vidjeti glavni kat u kući, na kojemu su smješteni studio za snimanje i onaj za miksanje u kojima je Prince napravio svoje najveće hitove, kao i video pogon, sobe za probe, privatni muzički klub i njegova osobna koncertna dvorana.

Fanovi će po prvi puta imati priliku vidjeti i na tisuće osobnih artefakata iz Princeove arhive, uključujući njegovu koncertnu garderobu, nagrade, instrumente, slike, rijetke snimke, fotografije i još štošta drugo.

Početkom kolovoza objavljeno je kako je Paisley Park ponuđen na prodaju, što je Princeova obitelj opovrgnula tvrdeći kako žele da imanje pop ikone postane muzejski prostor otvoren za poštovatelje lika i djela velikog Princea.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh