Prince je imao kolekciju zlatnih poluga u vrijednosti od 840 tisuća dolara

Otkriveni su detalji o stanju imovine pop zvijezde koja je iznenada umrla u travnju prošle godine.

Prince (Foto: Universal Music)
Prince (Foto: Universal Music)

Osim zlatnih poluga, Prince je bio u posjedu imovine vrijedne 25.4 milijuna dolara, a četiri su njegove kompanije (Paisley Park Enterprises Inc., NPG Records Inc., NPG Music Publishing and LotusFlow3r) imale gotovine u iznosu od 6 milijuna dolara u vrijeme njegove smrti.

Ovo se objavljeno financijsko stanje, međutim, ne odnosi na njegov neobjavljeni katalog niti se potencijalna vrijednost neobjavljene muzike i videa uopće procjenjivala, a budući da se radi o materijalu koji je moguće objavljivati sukcesivno sljedećih sto godina i kojim bi se moglo objaviti stotinjak albuma, radi se o velikoj vrijednosti. Prince nažalost nije ostavio oporuku s uputama što učiniti s tim dijelom inventara koje nije stiglo biti objavljeno za njegova života.

U prosincu je otkriveno kako je Prince prije smrti bio u pregovorima s Netflixom za novi reality show koji bi bio smješten u njegovoj rezidenciji u Paisley Parku.

Fotografkinja Maya Washington prisjetila se razgovora s njim o toj temi u intervjuu za GQ: “Pitao me zašto mu ne bi pomogla, a ja sam mu rekla da ću jako rado, ali da on mora biti u tome, što je on odbio kategorički. Rekla sam mu: ‘Zašto ne? Ti si tako duhovit, zašto ne dozvoljavaš nikome da osjeti tvoj smisao za humor?’ Prekinuo me je rekavši: ‘Maya, ne mogu biti duhovit. Moram spasiti svijet’.”

Tags:

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh