Prince ima neobjavljenog materijala za 100 albuma

Premda je pop ikona napustila ovaj svijet nedanano i prerano, njegova će muzika još dugo drmati glazbenom industrijom. Prince je, naime, snimio materijala dovoljno da mu se posthumno objavi po jedan album svake godine idućih stotinu godina.

Prince (Foto: Universal Music)
Prince (Foto: Universal Music)

Desetljećima se među fanovima pronosila priča o Preinceovoj nevjerojatnoj produktivnosti, i spekuliralo se o tajnom fondu tisuće pjesama. Nakon njegove smrti, govorkanja su se intenzivirala, a njegov je dugogodišnji prijatelj i suradnik, tonski majstor David Z (Rivkin) potvrdio kako se ne radi tek o naklapanju.

“Znam da postoji gomila materijala koji nikad nije objavljen”, izjavio je David Z za Daily News, “snimali smo godinama po dvije pjesme dnevno i Prince ih je zgotovljene samo spremao na stranu. Možda je instruirao svoje odvjetnike da ih se nikada i ne objavi, ali zaista se nadam da nije. Volio bih vidjeti da barem neke od tih pjesama ugledaju svjetlo dana, jer su mnoge od njih zbilja odlične.”

Istraživački novinar i filmaš Mobeen Azhar također je potvrdio da to blago doista postoji u svom prošlogodišnjem dokumentarnom filmu “Haunting for Prince’s Vault”. U filmu je proganjao njegove odvjetnike, menadžere, kolege glazbenike iz “Purple Rain” studija u Paisley Parku tražeći potankosti o ovome tajnom katalogu.

“Postoji dovoljno neobjavljenog studijskog materijala da se objavi po album godišnje sljedećih stotinu godina”, Azhar je potvrdio za Daily News. “To uključuje i album “The Dream Factory” na kojemu je pjesma “The Divine” za koju je Prince navodno u nekoliko navrata izjavio kako sadrži takve harmonije da ljudi naprosto još nisu spremni da ju čuju.”

Dodao je kako je spomenuti materijal pod ključem pravo blago u kojemu se, osim oko tisuću neobjavljenih pjesama, nalazi i mnoštvo promotivnih video spotova za mnoge od njih, kao i dva dugometražna filma.

Tags:

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh