Prince ima neobjavljenog materijala za 100 albuma

Premda je pop ikona napustila ovaj svijet nedanano i prerano, njegova će muzika još dugo drmati glazbenom industrijom. Prince je, naime, snimio materijala dovoljno da mu se posthumno objavi po jedan album svake godine idućih stotinu godina.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page
Prince (Foto: Universal Music)

Prince (Foto: Universal Music)

Desetljećima se među fanovima pronosila priča o Preinceovoj nevjerojatnoj produktivnosti, i spekuliralo se o tajnom fondu tisuće pjesama. Nakon njegove smrti, govorkanja su se intenzivirala, a njegov je dugogodišnji prijatelj i suradnik, tonski majstor David Z (Rivkin) potvrdio kako se ne radi tek o naklapanju.

“Znam da postoji gomila materijala koji nikad nije objavljen”, izjavio je David Z za Daily News, “snimali smo godinama po dvije pjesme dnevno i Prince ih je zgotovljene samo spremao na stranu. Možda je instruirao svoje odvjetnike da ih se nikada i ne objavi, ali zaista se nadam da nije. Volio bih vidjeti da barem neke od tih pjesama ugledaju svjetlo dana, jer su mnoge od njih zbilja odlične.”

Istraživački novinar i filmaš Mobeen Azhar također je potvrdio da to blago doista postoji u svom prošlogodišnjem dokumentarnom filmu “Haunting for Prince’s Vault”. U filmu je proganjao njegove odvjetnike, menadžere, kolege glazbenike iz “Purple Rain” studija u Paisley Parku tražeći potankosti o ovome tajnom katalogu.

“Postoji dovoljno neobjavljenog studijskog materijala da se objavi po album godišnje sljedećih stotinu godina”, Azhar je potvrdio za Daily News. “To uključuje i album “The Dream Factory” na kojemu je pjesma “The Divine” za koju je Prince navodno u nekoliko navrata izjavio kako sadrži takve harmonije da ljudi naprosto još nisu spremni da ju čuju.”

Dodao je kako je spomenuti materijal pod ključem pravo blago u kojemu se, osim oko tisuću neobjavljenih pjesama, nalazi i mnoštvo promotivnih video spotova za mnoge od njih, kao i dva dugometražna filma.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Komentari

Close
Pratite nas i lajkate