Primošten, Šibenik, slapovi Krke i Dubrovnik u novom indijskom filmskom hitu

Indijski film 'Zatvorenik broj 150' čije su plesne scene snimane u Hrvatskoj u studenom 2016. godine jedan je od najgledanijih filmova u Indiji ovog mjeseca, a simultano se prikazuje i u kinima diljem svijeta.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page
Sa snimanja filma 'Zatvorenik broj 150'

Sa snimanja filma ‘Zatvorenik broj 150′

Plesne scene filma snimane su Primoštenu, na tvrđavi sv. Nikole u Šibeniku, na slapovima Krke te u Dubrovniku, a kadrovi Hrvatske mogu se vidjeti i u najavnici koju je na YouTubeu dosad pogledalo više od 6,4 milijuna gledatelja. Film je dosad zaradio preko 17,73 milijuna dolara, od čega 2 milijuna u dvotjednoj distribuciji u SAD-u. Glavnu ulogu igra glumac, pjevač i plesač Konidela Siva Sankara Vara Prasad, poznatiji kao Chiranjeevi, koji se vratio glumi nakon desetogodišnje pauze i kojem je ovo 150. uloga na filmu.

Tijekom snimanja, u Hrvatskoj je boravilo 110 članova filmske ekipe, a snimanje je trajalo šest dana.

Ovo je druga velika produkcija iz Indije koja je snimala na području Hrvatske, nakon filma „Obožavatelj“ („Fan“) koji je sniman u Dubrovniku u ožujku 2015. godine. Film je premijerno prikazan u travnju 2016. godine, zaradio je više od 20,6 milijuna dolara, a najavnicu na YouTubeu – koja prikazuje kadrove Dubrovnika – pogledalo je više od 25 milijuna ljudi.

Međunarodni filmski projekti snimani u Hrvatskoj posljednjih godina uvelike su pomogli globalnoj vidljivosti Hrvatske i privlačenju turista. Atraktivne lokacije korištene u filmovima utječu na percepciju koju turisti imaju o zemlji u kojoj su ti filmovi snimljeni, pa se uvriježio pojam tzv. filmskog turizma (screen tourism) kojim se objašnjavaju efekti filmske industrije na turizam. Portal TripAdvisor je u lipnju 2016. izvijestio kako su lokacije na kojima je snimana “Igra prijestolja” imale porast pretraga od 120%, među kojima je najviši porast zabilježen za Klis koji je imao porast pretraga od čak 579%.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Komentari

Close
Pratite nas i lajkate