Preminuo je Branko Podbrežnički, čovjek koji je radio na preko četiri tisuće domaćih glazbenih izdanja

Branko Podbrežnički umro je u 65. godini u četvrtak 12. srpnja.

Branko Podbrežnički
Branko Podbrežnički

Branko Podbrežnički ostavio je trag na tisućama, među njima i brojnim antologijskim albumima na kojima je radio kao ton majstor, tehničar ili producent u Croatia Recordsu, tj. nekadašnjem Jugotonu. Na Discogs.com, koja je jedna od najpreciznijih i najbolje strukturiranih internetskih stranica za praćenje diskografskih izdanja, Brankov rad broji preko četiri tisuće službenih izdanja na kojima je bio angažiran. A tu još treba uzeti u obzir i rad na brojnim snimkama i demo materijalima koji nikad nisu doživjeli službenu objavu.

Kao ton majstor na HRT-u posebno će biti zapamćen po radu u glazbenoj emisiji “Garaža” kroz koju je doslovce promarširala cjelokupna hrvatska rock scena.

Njegova smrt pogodila je jednako sve generacije glazbenika diljem regije koji su se mu uputili posljednji pozdrav i riječi hvale i zahvale na njegov profil na društvenim mrežama.

Po odlasku u mirovinu Branko Podbrežnički spremao se na opremanje vlastitog tonskog studija, i kako je sam jednom naveo u guštanju i radu na onome što voli, ali ga je nažalost smrt pretekla u ostvarenju te ideje.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh