Posljednja faza snimanja ‘Nebeske teme’ – filma o Vladi Divljanu

Producentska kuća Starhill ovih se dana priprema za posljednju fazu snimanja filma 'Nebeska tema' o životu i radu glazbenog velikana Vlade Divljana.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page
Mladen Juričić Max, Darko Rundek i Ante Prgin Surka

Mladen Juričić Max, Darko Rundek i Ante Prgin Surka

“U rujnu i listopadu usjpešno je obavljeno snimanje pretposljednjeg bloka filma “Nebeska tema”, na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču. Montaža filma započela je 15. studenog. Imam velika očekivanja od ovog filma i nadam se da će publici biti zanimljivo da ga gleda bar onoliko koliko je nama bilo uzbudljivo snimati ga”, izjavio je redatelj i scenarista Mladen Matičević.

Zdenko Kolar

Zdenko Kolar

U narednom periodu, tokom jeseni i zime, snimat će se u zatvorenim prostorima (enterijerijerima), a početkom proljeća bit će snimljene neke scene koje zahtevaju lijepo i sunčano vrijeme. Premijera “Nebeske teme” planirana je za početak ljeta 2017. godine.

Goranka Matić

Goranka Matić

Hibridna forma filma “Nebeska tema” sa autentičnom kombinacijom dokumentarnih i igranih elemenata, uz najznačajnije domaće i regionalne autore koji će specijalno za ovu priliku snimiti (i u filmu izvoditi) nove verzije poznatih pjesama Vlade Divljana, čini ovaj film jedinstvenim projektom koji još uvek nije viđen na našim prostorima.

Aleksandar Šandorov i Dušan Strajnić

Aleksandar Šandorov i Dušan Strajnić

U filmu učestvuju Zdenko Kolar, Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić (Stray Dogg), Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Emil Tedeschi, Ivana Šoljan, Bojana Vunturišević, Dušan Kojić Koja i drugi.

“Nebeska tema” scenariste i reditelja Mladena Matičevića zamišljen je kao filmska posveta jednom od najznačajnijih muzičkih autora sa naših prostora. Kao hibrid dokumentarnog i igranog filma, “Nebeska tema” po formi i narativnoj strukturi bit će sličan odnosno srodan svom glavnom junaku – istovremeno i dokument i bajka, i urban i emotivan i romantičan.

Sve informacije o filmu možete pronaći na: www.nebeskatema.com.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Komentari

Close
Pratite nas i lajkate