Koncertni report

Bajaga, Josipa Lisac i Darko Rundek na 12. Pozitivnom koncertu u Domu sportova (Foto: Izidor Tačković)
12. Pozitivan koncert u Domu sportova - protiv AIDS-a i drugih pizdarija

Koncertni report

YU Grupa u Vintage Industrial Baru (Foto: Zoran Stajčić)
YU Grupa u Vintage Industrial Baru – rock mornari starog kova

‘Politikom po kulturi’, nova knjiga Hrvoja Turkovića polemizira protiv uplitanja političara u kulturu

Nova knjiga Hrvoja Turkovića 'Politikom po kulturi' bit će predstavljena na Zagreb Book Festivalu, u četvrtak 19. svibnja u 17 h, na ljetnoj pozornici zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt, uz nazočnost autora, filmologa Nikice Gilića, filmskog kritičara Nenada Polimca te Branka Čegeca u ime nakladnika Meandarmedie.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page
Hrvoje Turković 'Politikom po kulturi'

Hrvoje Turković ‘Politikom po kulturi’

„Politikom po kulturi“ zbirka je napisa što su objavljivani u novinama, revijama i časopisima tijekom tridesetak godina, od konca šezdesetih, za vrijeme socijalističke Jugoslavije, te u prvom desetljeću samostalne, tranzicijske Hrvatske.

Posrijedi su napisi polemičke motivacije i naravi kojima se neprestance bori protiv intervencija političara u film, i, općenito, u kulturu, političara koji od prilike do prilike smatraju posve legitimnim arbitrirati u pitanjima kulture. No tekstovi su pisani i protiv ponašanja ponekih kulturnjaka (kritičara, novinara, umjetnika) koji prihvaćaju logiku političke intervencije na štetu svoje djelatnosti. Tekstovi su uvijek pokušavali razrađenom argumentacijom delegitimizirati političarsku logiku u kulturi, upozoriti na njezine pogubne posljedice, a i razobličiti koristoljubivo pristajanje kuturnjaka uz tu logiku.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Komentari

Close
Pratite nas i lajkate