Pogledajte finalni koncert s najveće američke stadionske turneje Metallice

Posljednji koncert turneje po SAD-u i Kanadi uživo se mogao pratiti uživo na streaming u srijedu, a nakon toga se u cijelosti može pogledati i poslušati na YouTube kanalu Metallice.

Metallica u Edmontonu (Izvor: Metallica TV/Youtube)
Metallica u Edmontonu (Izvor: Metallica TV/Youtube)

Metallica je završila ovoljetnu turneju na matičnom kontinentu u Edmontonu u kanadskoj državi Alberta. Turneja na kojoj Metallica promovira prošlogodišnji studijski album “Hardwired… to Self-Destruct” u međuvremenu je dobila epitet najveće stadionske turneje u povijesti benda, ujedno i prve sjevernoameričke turneje nakon dugih osam godina. Započela je u svibnju na M&T Bank Stadiumu u Baltimoreu.

Produkcijski gledano, to je također bio najveći dosadašnji koncertni iskorak benda. Koncertna oprema prevožena je u konvojima od 48 šlepera, a na pozornici je bilo prisutno 40 tisuća zvučnika, 83 laserska čvorišta, bina je sadržavala kružno šetalite, kao i još jednu malu dodatnu pozornicu. Za izgradnja svake pozornice na turneji produkciji je bilo potrebno tri dana.

Metallica 2. rujna započinje europsku turneju koncertom u Royal Areni u Copenhagenu u Danskoj, a na starom kontinentu će se zadržati sve do 11. svibnja 2018. kad će je okončati u Hartwall Areni u Helsinkiju u Finskoj. Hrvatskoj publici najbliži koncert održat će se 31. ožujka u bečkoj Stadthalle u Austriji.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh