Pixies najavili novi album ‘Head Carrier’

Novi album Pixiesi su najavili singlom 'Um Chagga Lagga', a uskoro kreće i svjetska promotivna turneja.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page
Pixies

Pixies

Nakon ponovnog okupljanja benda, Pixiesi su 2014. objavili album “Indie Cindy”, prvi studijski materijal nakon “Trompe Le Monde” iz 1991. Album je izlazio sukcesivno u formi EP-jeva.

Na sljedeći nećemo morati čekati tako dugo, jer su obznanili da 30. rujna izlazi LP “Head Carrier”, album od 12 pjesama snimljenih u Londonu u studiju RAK s producentom Tomom Delgetyjem. Album će izaći na etiketi Pixiesmusic za izdavačku kuću PIAS (Play It Again Sam). Bend uskoro započinje svjetsku promotivnu turneju, a neki su datumi europskih koncerata već objavljeni.

Basistice Kim Deal u bendu nema od 2013., a zamijenila ju je prvo Kim Shattuck (Muffs) koja je već nakon nekoliko mjeseci dobila otkaz iz benda. Sadašnja je službena basistica Paz Lenchantin, multiinstrumentalistica koja je svirala u bendovima A Perfect circle, Zwan i Entrance Band.

“Bila sam jako nervozna u početku, kad sam došla na tu prvu probu. Znala sam na čije mjesto dolazim i trudila sam se dati najbolje od sebe da fanovi budu zadovoljni, da zvučim kao na originalima. Provela sam tri pune godine učeći shvatiti što znači biti Pixie i sad su mi i srce i duša puni njihove muzike i osjećam se kao da sam postala Pixie. Sve je bilo puno povijesti Pixiesa, ali sad smo spremni krenuti naprijed”, izjavila je Paz u priopćenju medijima.

Album “Head Carrier” snimao se intenzivno šest tjedana u studiju, za razliku od mnogih drugih njihovih ploča koje su snimane po nekoliko dana.

“Ovo je divan luksuz, to da možemo stvarno raditi na novim pjesmama. U trenutku kad smo ušli u studio znali smo te pjesme napamet, a trebalo nam je duplo više vremena da snimimo album nego što smo radili na “Indie Cindy”. Bilo je sjajno raditi s Tomom. Počeo je s nama raditi već pretprodukciju i odigrao je veliku ulogu na njemu fokusirajući nas na to da napravimo najbolju muziku što možemo”, rekao je bubnjar David Lovering.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Komentari

Close
Pratite nas i lajkate