Pearl Jam donirali 70 tisuća dolara čovjeku koji je prije 15 godina spasio Eddieja Veddera

Pjevač je prije 15 godina jedrio s prijateljima na Havajima kada se njegov brod našao u olujnom nevremenu. Grupa prijatelja ispala je iz broda u more i uzaludno zvala u pomoć više od dva sata prije nego što su ih pronašli Ashley Baxter i njegov otac Keith. Nakon što su Veddera i dvije djevojke izvukli iz vode, pomogli su i preostalima na brodu.

Eddie Vedder (Foto: Wikipedia)
Eddie Vedder (Foto: Wikipedia)

Ovaj je incident inspirirao pjesmu “Future Days” koja se našla na albumu “Lightning Bolt” koji su Pearl Jam objavili 2013. godine.

Spletom okolnosti, Baxter se i sam nedavno našao u sličnom incidentu pri čemu je skoro ostao bez noge nakon infekcije kosti. Njegova se kćer slučajno zatekla u društvu Kacky Ovrom Chamberlain, djevojke koju je Baxter izbavio prije 15 godina s Vedderovog broda, i koja je pomogla osnovati kampanju za prikupljanje sredstava za Baxterove medicinske trškove. Kampanjom su preko interneta uspjeli prikupiti 70 tisuća dolara, a zatim su Pearl Jam uplatili dodatnih 70 tisuća.

Eddie Vedder je nedavno donirao i 10 tisuća dolara obitelji Britten za Božić nakon viralnog posta na Craiglisti u kojemu majka, jedina zaposlena u obitelji, apelira da joj se šesteročlana obitelj ne izbaci na ulicu. Vedder je komentirao da je donirao jer je bio ganut njihovom pričom i kako za takav istup treba hrabrosti.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh