Paul Simon američku turneju završio rijetkom izvedbom ‘Bridge Over Trouble Water’

Kako je cijeloga dana najavljivana opasnost od tornada, koncert se zbog velike kiše i straha od elementarne nepogode odgodio za sat vremena, a kada je Simon konačno stigao na pozornicu obećao je publici nekoliko pjesama više kako bi im nadoknadio čekanje.

Paul Simon izvodi 'Bridge Over Trouble Water' u Forest Hillsu
Paul Simon izvodi ‘Bridge Over Trouble Water’ u Forest Hillsu

Tijekom posljednjeg bisa, obratio se publici. “Inače ne izvodim ovu pjesmu, ali hajdemo pokušati”, rekao je prije nego je klavijaturist Mick Rossi započeo uvod klasika “Bridge Over Trouble Water”.

Nije tajna da se 74-godišnji Paul Simon razmišlja povući iz glazbe nakon završetka ove turneje. Simon je to natuknuo u razgovoru za New York Times, izjavivši kako ga showbiz uopće ne zanima te kako sve teže fizički podnosi turneje jer mu je potrebno dosta vremena da se odmori između dva nastupa.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gt4XWDITTUw[/youtube]

“Pustiti sve bilo bi hrabro, ali vidjet ćemo što će se desiti kada to odlučim. Hoću li tada shvatiti tko sam? Ili sam zapravo samo ova osoba koja je definirana ovim što radim? Kad toga više ne bude, morat ću se ponovo izmisliti, shvatiti tko sam”, rekao je Simon koji se trenutno sa zadnjim albumom “Stranger To Stranger” nalazi na 1. mjestu albuma, prvi put u 26 godina, nakon albuma “Rhythm Of The Saints” iz 1990. godine.

Paul Simon je napisao i glazbu i uvodnu pjesmu za hvaljenu seriju Louisa C.K.-a “Horace and Pete”.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh