Odvjetnik Spirita tvrdi da je presuda za ‘Stairway To Heaven’ nelegalna i da zvuči nelogično

Nakon što je izgubio slučaj, Francis Malofiy tvrdi da se ‘suđenje vodilo u paralelnoj stvarnosti’.

Prvi album grupe Spirit na kojem se nalazi pjesma 'Taurus'
Prvi album grupe Spirit na kojem se nalazi pjesma ‘Taurus’

Odvjetnik koji je tvrdio da je Led Zeppelin kopirao “Stairway To Heaven” od njegovih klijenata benda Spirit reagirao je ljutito nakon što je izgubio slučaj. Porota je, naime, nakon petodnevnog suđenja 23. lipnja presudila da Led Zeppelin nije kopirao intro iz pjesme “Taurus” benda Spirit iz 1968. godine.

Odvjetnik Spirita Francis Malofiy ustvrdio je da presuda nije legalno korektna i da zvuči nelogično. Dodao je i da nije bilo fer da nije dozvoljeno da se snimke obje pjesme bendova puste na sudu. Umjesto toga, glazbeni ekspert je izveo pjesme prema njihovim originalnim zapisima.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9Q7Vr3yQYWQ[/youtube]

Molofiy je za Rolling Stone izjavio: “Led Zeppelin je dobio na tehnikaliji. Neka budu ponosni na to. Presuda porote je razočaravajuća, ali i u velikoj mjeri uvjetovana jednom odlukom suda: tužiteljima nije bilo dopušteno pustiti snimku pjesme “Taurus” koju Jimmy Page ima u svojoj kolekciji. Ova presuda, koja tužitelju ograničava prava na korištenje muzike deponirane u Uredu za autorska prava, efektivno nam vezuje ruke. Nepotrebno je i reći da ne vjerujemo da je presuda legalno korektna i da ne zvuči logično. Ovo suđenje kao da se vodilo u alternativnoj stvarnosti.”

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xd8AVbwB_6E[/youtube]

Robert Plant i Jimmy Page na sudu su svjedočili kako je pjesma napisana bazirajući se prema Plantovoj ljubavi prema keltskoj mitologiji i pastoralnoj Britaniji.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh