Održan miting protiv mržnje u memorijalnom parku Adama Yaucha

Nakon što je u petak 18. studenog memorijalni park Adama Yaucha u Brooklynu vandaliziran nemušto iscrtanim svastikama i natpisima podrške Trumpu, lokalni su političari organizirali miting protiv mržnje.

Adam Horovitz drži govor u Memorijalnom Parku Adama Yaucha (Izvor: Youtube)
Adam Horovitz drži govor u Memorijalnom Parku Adama Yaucha (Izvor: Youtube)

Adam Yauch, neprežaljeni MCA umro je u svibnju 2012. godine od komplikacija uslijed raka u dobi od 47 godina, a njujorški je dječji park Palmetto Playground u Brooklynu godinu dana kasnije preimenovan u Adam Yauch Park.

Američki su mediji vandaliziranje parka okarakterizirali kao antisemitizam i rasnu netrpeljivost, budući da je i sam MCA, kao i ostali članovi benda, bio Židov, a predizborna je kampanja novoizabranog predsjednika Amerike protekla u atmosferi takvih netrpeljivih poruka. Nakon vandaliziranja parka, lokalni su političari 20. studenog organizirali miting protiv mržnje u samom parku, koji je nakon vandaliziranja nakratko zatvoren dok se poruke mržnje ne uklone. Svastike su istoga dana uklonjene i zamijenjene srcima i kredom ispisanim porukama ljubavi.

Miting su organizirali senator Daniel Squadron, kongresnica Nydia Velásquez, članovi gradskog vijeća i drugi lokalni društveni i vjerski lideri. Kathleen Hana, feministička aktivistica, frontmenica punk benda Bikini Kill i supruga Adama Horovitza iz Beastie Boys najavila je miting na Facebooku, obznanivši kako je na toj društvenoj mreži, kao i na Twitteru, primila brojne zlobne i antisemitističke poruke koje je uklonila.

Nepoćudne grafite zamijenila srca (Foto: Twitter)
Nepoćudne grafite zamijenila srca (Foto: Twitter)

“Ideja da ušutkujem ljude i ne dam im da me zlostavljaju komentarima je jednostavno glupa. Možda svastike na dječjem igralištu nisu najgore što se dešava u ovom trenutku u državi, ali mnogi su ljudi već postali žrtvama Trumpovog novog svijeta i mislimo da je važno ustati protiv toga i reći ‘ne’. Stoga zahvaljujem idiotima koji su ovo učinili, jer su nas solidarizirali”, napisala je Hana, dodavši kako je najtužnije to što se vjerojatno radi o djeci.

Adam Horovitz, Ad-Rock iz Beastie Boysa održao je inspirativan govor u prepunom parku.

Park Adama Yaucha vandaliziran je istoga tjedna kada je debut album Beastie Boysa “Licence To Ill” proslavio 30. rođendan. Album je postigao nevjerojatan uspjeh, postavši prvi hip-hop album koji je dospio na ljestvicu Billboard 200, a samo je u Americi prodan u više od deset milijuna primjeraka.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh