Objavljen album ‘Live At MM’ projekta TrianguliZona

Na zimu 2015. godine band je odsvirao obljetnički koncert u povodu 10 godina rada, u dvorani Multimedijalnog Centra Studentskog centra u Zagrebu. Kako je energija i kreativnost nastala na koncertu nadmašila sva očekivanja Zona Muzika je odlučila objaviti ovaj zvučni dio koncerta i to u posve integralnom obliku i redoslijedu.

TrianguliZona 'Live At MM'
TrianguliZona ‘Live At MM’

Početak seže u davnu (ili blisku) 2005. godinu kad je pokrenut projekt sa željom da se izvodi improvizirana glazbu bazirana na minimalizmu, repeticiji i ambijetalnoj estetici. Tako je stvorena platforma iz koje su se realizirale brojne ideje i projekti kao što su Sunrise Sessions, Capisconne pa na kraju i sama Zona Muzika. Ideja je brzo našla svoje istomišljenike, projekt se proširio i pretvorio u ansambl, a dobio je i novo ime – TrianguliZona.

Godine 2005. band je nastao pod imenom Triangulizona loop project. Capo te ideje je bio Ivan Kapec na gitarama, loop pedali, a često i na laptopu, uz suradnika i istomišljenika Andreja Jakuša na trubi, krilnici i mnogobrojnim efektima. Ubrzo im se priključio video umjetnik Vladimir Končar koji je na koncertima uživo radio video instalacije, pa je ubrzo dobio nadimak instalator. Kako bi pojačali ritmičku bazu priključio im se i još jedan od likova koje sad već dobro poznajete, bubnjar Janko Novoselić.

Uz brojna gostovanja na raznim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu band je snimio četiri albuma od kojih je vrlo hvaljen od kritike bio Flossy izdan za portugalski netlabel Testtube. Ta izdanja pratili su i sjajni video uradci Vladimira Končara. TrianguliZona je i surađivala sa raznim izvođačima od kojih je najvažnije spomenuti japanskog umjetnika zvuka koji je jedan od glavnih aktera alternativne i eksperimentalne sound-art scene, a to je Sunao Inami. S njim je održana serija koncerata koja je otvorila nove poglede na glazbu ali i stvorila neke nove životne smjernice. No usprkos različitim transformacijama TrianguliZona je ostala i dalje privržena svojoj prvotnoj ideji kolektivne improvizacije.

Izdanje je objavljeno 23.01.2017. na Bandcamp stranici gdje ga možete kupiti i slušati.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh